LETOS BOSTE TRIKRAT PREMISLILI GLEDE DOPUSTA NA HRVAŠKEM: Kalamari 28 evrov, dva deci malvazije in sladoled 24 evrov (FOTO)

Istra

Po uvedbi evra so cene na Hrvaškem enormno poskočile, pa se poletna turistična sezona niti še ni začela. Nekateri Slovenci, ki so prve pomladne dneve in velikonočni konec tedna preživeli v Istri, so na Facebook profilu 'Kampiranje je zakon' objavili račune iz istrskih restavracij, nad katerimi so milo rečeno šokirani.

Z računa iz restavracije v poreškem kampu Lanterna je razvidno, da so za dva deci malvazije in dve kepici sladoleda odšteli vrtoglavih 24 evrov. Podobno se je zgodilo znanemu upravljavcu prehranske verige Lars & Sven Burgers, ki je v umaški restavraciji naletel na ceno 28 evrov za porcijo kalamarov.

"Lipa naša" ????????????????... Nein danke mama... Pa tut jadranski zagotovo niso bili ???? Mogoče je tudi pri njih napočil čas za "Planica" efekt oz. streznitev...

Objavil/a Primoz Novak dne Ponedeljek, 10. april 2023

Podobnih objav je še več. Med drugim je mogoče na fotografijah videti, da je potrebno za palačinko z Nutello v Poreču plačati 6,5 evra. V enem od poreških lokalov stane pivo 5,10 evra.

Ob tem se razočarani slovenski gostje sprašujejo, ali je tudi za Hrvate napočil čas streznitve in si bodo turisti, tako kot v starih časih, vso hrano pač pripeljali s seboj na morje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ZigaZois |  13 .04. 2023 ob  09: 40
@Imperio; Kaj ima golob s tem? Plače so več ali manj enake vsaj zadnjih 15 let in se sploh ne dvigajo. Spreminja se višina minimalne plače kar pomeni, da morajo vsako leto več delavcem izplačati dodatek za doseganje minimalne plače. Seveda pa dodatka ne dobijo vsi in morajo nekateri delodajalca tožiti, da bo vsaj to spoštoval. Zelo plitke pameti mora biti nekdo, da bo v tako kratkem pričakoval miselni preskok ljudi, ki nam krojijo usodo - pa ne mislim na vlado s tem.
Cene se pa ves ta čas dvigajo in ne čakajo naše pohlepne elite.
Imperio  |  13 .04. 2023 ob  06: 59
-10
Nehajte žalit Hrvate.
Poglejte Vašega Goloba, ki vam serje na glavo.
glas razuma |  12 .04. 2023 ob  23: 36
17
Ljudje so revni in h krati rada zapravljajo za neumnosti , živijo za trenutek sreče in ne mislijo na jutri , klasični simptomi opranih možganov , Pol pa pride domov in je vse narobe ...drag bencin , draga hrana , drage položnice itd
ZigaZois |  12 .04. 2023 ob  14: 53
28
Očitno si ne želijo revežev med svojimi gosti. Niso oni krivi, da 2/3 Slovencev na pragu revščine kljub zaposlitvi. Take plače nam deli naša elita.