LETALSKA DRUŽBA PONUDILA IZPLAČILA ŽRTVAM TURBULENCE: 9.200 evrov za manjše poškodbe in 23 tisočakov za večje

Svet

Singapurska letalska družba je ponudila odškodnine tistim, ki so bili poškodovani na letu iz Londona v Singapur, ki je naletel na hudo turbulenco. Letalska družba je v objavi na Facebooku sporočila, da bo plačala 9.200 evrov tistim, ki so utrpeli manjše poškodbe, in 23.000 evrov osebam z večjimi poškodbami.

V incidentu, ki se je zgodil v maju, je 73-letni britanski potnik umrl, mnogo drugih pa je bilo poškodovanih, ko je let SQ 321 naletel na turbulenco nad Mjanmarjem in bil preusmerjen na Tajsko. Več kot sto ljudi je bilo po incidentu oskrbljenih v bolnišnici v Bangkoku. Slednja je poročala o poškodbah hrbtenjače, glave in mišic. Na krovu Boeing 777-300ER letala je bilo 211 potnikov, vključno z mnogimi Britanci, Avstralci in Singapurci, ter 18 članov posadke.

Družba je sporočila, da bo vsem potnikom na letu ponudila celotno vračilo vozovnice, vključno s tistimi, ki niso utrpeli poškodb. Poleg tega je navedla, da bodo potniki prejeli odškodnino za zamudo v skladu z evropskimi ali britanskimi predpisi. Letalska družba je prav tako ponudila 690 evrov vsem potnikom za pokritje takojšnjih stroškov ter omogočila prevoz ljubljenih oseb v tajsko prestolnico.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija