LEPOTNI NASVET PRED DOPUSTOM: To so 'smrtni grehi' za kožo na obrazu

Trendi

Za slabo kožo obraza obstaja veliko dežurnih krivcev, od nezdravega načina življenja in agresivnega pilinga do tega, da greste na sonce takoj po kozmetičnem tretmaju.

Eden od 'smrtnih grehov' za našo kožo je kajenje, tako aktivno kot pasivno. Tudi če ne kadimo in samo sedimo zraven, koža vsrkava škodljive učinkovine v dimu. Zaradi kajenja se koža hitreje stara, izgubi naravno barvo, aktivirajo se encimi, ki uničujejo kolagen.

Naslednji 'smrtni greh' je pitje alkohola po kozmetičnem tretmaju. Zaradi alkohola pride do dehidracije organizma, ki škoduje in na koži povzroča gube. Prav tako po kozmetičnem pilingu ni priporočljivo hoditi na sonce. Odstranili smo stare celice, nato pa novonastale prehitro izpostavimo soncu. Koža je po pilingu občutljiva na zunanje faktorje, predvsem sonce.

Na kožo ni primerno nanašati medicinskega alkohola, saj bo povzročil močno dehidracijo, kar pa bo imelo na koži dolgoročne posledice. Prav tako ni priporočljivo prepogosto se izpostavljati pilingu.

Veliko boljše za zdravje našega organizma bo, če se boste posluževali organskih preparatov, kot je npr. hidrolat sivke ali hidrolat vrtnice. Hidrolat vrtnice je naravni antihistaminik, blaži pordelo, razdraženo kožo in srbečico. Z obkladkom boste osvežili in poživili utrujeno kožo na obrazu. Hidrolat sivke obnavlja in čisti vse vrste kože, tudi pordelo, razdraženo, poškodovano in občutljivo. Je osvežilen pri vročini, z obkladki boste ublažili tudi sončne opekline.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija