LEPO VREME, GNEČA IN OBILICA NEZGOD: Zaradi "slaloma" v Žusterni ženska na skiroju podrla otroka

Kronika

Minuli konec tedna je sončno in toplo vreme "na zrak" privabilo veliko domačinov in turistov. Zaradi gneče na priljubljenih sprehajalnih in rekreativnih točkah pa je prišlo tudi do več nezgod. Samo v soboto tri.

Fotografija je simbolična. 

V soboto dopoldan je 46-letnik vozil po kolesarski stezi v Serminu proti Bertokom. Nasproti mu je pripeljala manjša skupina otrok na kolesih, pri srečanju pa je eden od njih nenadoma zapeljal predenj. 46-letnik je sunkovito zavrl, da bi preprečil trčenje, pri tem pa izgubil oblast nad kolesom in padel čez krmilo. Pri padcu se je lažje poškodoval, utrpel je razpočeno rano na glavi, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Ob 14.20 je v Žusterni zaenkrat še neznana ženska na električnem skiroju podrla otroka, ki je rolal z mamo. Ženska je otroka prehitevala, pri tem pa je z nasprotne smeri pripeljal kolesar, ki se mu je želela izogniti. Po trčenju sta ženska na skiroju in deklica padli, deklica pa se je pri tem lažje poškodovala. Ženska se je odpeljala, brez da bi pustila svoje podatke. Policisti zbirajo informacije.

Popoldan pa je na cesti iz Šmarij proti Pomjanu padel 21-letni kolesar in se pri tem lažje poškodoval. Odpeljan je bil v izolsko bolnišnico, so še zapisali na koprski PU.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ZigaZois |  12 .05. 2021 ob  01: 19
Konec tedna absolutno ni za kolesarit mimo Žusterne. Na kolesarski je kaos in še hujše je na delu, kjer si delijo pešci in kolesarji 1m široko pot.
Čez bolnico je malo prehudo - drugače bi raje vozil po cesti na relaciji Izola - Koper. Verjemite, da je bolj varno med kamioni, kot med podivjanimi celinci.
Na cesti lahko vsaj malo predvidevaš, kam bo kdo zapeljal. Tej divjaki pa latajo okoli kot muhe po dreku. Pa ne mislim samo otrok saj njihovi styarši niso nič boljši. Pričakujejo, da njihov 5-letni otrok pozna vse cestno prometne predpise in se derejo na njih, ko se drugi kolesarji komaj izognejo nesreči. Prej bi morali paziti na njih saj so otroci in rabijo koga, da jih vodi.
Če bo celo poletje tako bo huda in si bomo mogoče jeseni spet zaželeli zaprtja regij.
td |  10 .05. 2021 ob  17: 22
10
@Nina, to je res kar praviš, nekateri pešci kot kure brez glave, ... vendar pa je še bolj nevarno, da nekateri kolesarji na celi črti mislijo, da so na Tour de France.
Koper |  10 .05. 2021 ob  15: 00
14
To kar piše ne bo držalo ker so domačini v večini bili doma.To pa kar imamo na obali od lanjskega leta ni niti podobno turizmu.
Nesreče pri nas niso ravno pogoste.
Ko pa ti ljudje pridejo dol je vse po zraku in sirene tulijo cele dneve.
Nina |  10 .05. 2021 ob  14: 45
V Zusterni pri bazenu, se mi se ni zgodilo, da ne bi kdo hodu po kolesarski...tam mores met res jeklene zivce
Ištrijan |  10 .05. 2021 ob  14: 17
25
Kako lepo je bilo še dva tedna nazaj!

Aja, elktrične skiroje bi jaz registriral, ker to kar bumbarji (vseh starosti) z njimi delajo po ulicah, pločnikih, sprehajalnih poteh ni več nobeni stvari podobno! Približno to kar je nekoč bilo s 25-kami, dokler jih niso vsaj malo regulirali!
kokodek |  10 .05. 2021 ob  14: 10
24
električni skiro ni nobena rekreacija