LEPA GESTA KOPRSKE OBČINE: Starejšim občanom omogočila ohranjanje stika z najbližjimi

Koper

Mestna občina Koper je Obalnemu domu upokojencev in koprski enoti Doma upokojencev Ptuj predala deset tabličnih računalnikov. Tako bodo starejši v domovih za upokojence od danes dalje lažje ohranjali stike s svojci in prijatelji. Nekateri med njimi so prvi klic prejeli že danes, prek tablice jih je poklical kar župan Aleš Bržan.

"Koprska občina tudi v času epidemije koronavirusa skrbi za socialno ogrožene občane in jim poleg že obstoječe razvejane in dostopne mreže pomoči programov na različne načine nudi svojo dodatno podporo. Tokrat je prisluhnila željam občank in občanov v domovih za starejše, ki zaradi trenutno veljavnih omejitev svojcev niso videli že dalj časa," so ob novici zapisali na koprski občini.

V domovih za starejše so namreč osebni stiki in odnosi zaradi zajezitve širjenja virusa omejeni na najnujnejše, ravno v tem času pa sta za starostnike čustvena podpora in bližina svojcev ključnega pomena. S podarjenimi tabličnimi računalniki bodo lahko oskrbovanci Obalnega doma upokojencev Koper in koprske enote Doma upokojencev Ptuj ob podpori zaposlenih v domovih ostali v stiku s svojimi najbližjimi in si tako krajšali dolge dni.

Nekatere izmed njih je danes poklical tudi župan Aleš Bržan. V sproščenem pogovoru jim je med drugim zaželel, da bo letošnji december zdrav, hkrati pa da bodo tablični računalniki vsaj malo prispevali k nasmeškom na obrazih, so zapisali na MOK.

Kot so še dodali, bo koprska občina v decembru v domove za starejše občane dostavila še okoli 700 paketov z novoletno vsebino, za kar je zagotovila 20.000 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Fošina |  02 .12. 2020 ob  21: 03
Samo to je pa res lepo.