LEP VEČER DONČIČA: Košarkar navdušuje na začetku NBA sezone (VIDEO)

Šport

Košarkarji Dallasa so v ligi NBA premagali Chicago Bulls s 115:109 in zabeležili novo zmago. Vnovič je odlično zaigral slovenski reprezentant Luka Dončić, ki je za Teksašane dosegel 19 točk, v statistiko pa vpisal tudi šest podaj, tri skoke in ukradeno žogo.

Vnovič je blestel DeAndre Jordan, ki je z 18 točkami in 16 skoki še na tretji tekmi dosegel dvojnega dvojčka. Nazadnje je to v dresu Dallasa uspelo Popeyu Jonesu leta 1994. Wesley Matthews je bil z 20 koši najbolj učinkovit pri zmagovalcih, za katere je kar šest košarkarjev doseglo dvomestno število košev.

Dallas je tekmo v svojo korist odločil v zaključku tretje četrtine, ko je prevzel vodstvo, v uvodu zadnjega dela pa je razlika narasla na 10 točk in gostitelji prednosti niso več izpustili iz rok.

"Samo skušam čim bolje opraviti svoje delo. Ko Dennis, Wes, J.J. in Luka, ki gradijo našo igro, naredijo akcijo, skušam le dokončati to, kar nam je dala obramba," je po tekmi povedal prvi igralec srečanja Jordan.

Po prostem dnevu Dallas v sredo čaka gostovanje v Atlanti. V sredo pa bo zaigral tudi drugi Slovenec v ligi NBA Goran Dragić, ki bo z Miamijem gostil New York.

Deli novico:

Lukaaa |  23 .10. 2018 ob  09: 06
Bravo