LEDENI DEŽ POVZROČAL TEŽAVE NA PRIMORKI: V roku pol ure dve prometni nesreči

Kronika

Če se odpravljate na pot, previdno! S Policijske uprave (PU) Koper so zjutraj sporočili, da so se na Primorskem poslabšale prometne razmere – pada namreč leden dež. Najhuje je zjutraj bilo med Kozino in Divačo, kjer je prišlo tudi do dveh prometnih nesreč.

Ob 7.39 je na primorski avtocesti med Divačo in Kozino tovorno vozilo zdrsnilo, prebilo zaščitno ograjo in se prevrnilo. Gasilci ZGRS Sežana in PGD Materija so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in iz rezervoarja prečrpali približno 400 litrov pogonskega goriva, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Ob 8.11 pa sta na cesti med Divačo in Kozino trčili osebni vozili. Pri tem se je poškodovala ena oseba. Posredovali so gasilci PGD Materija, ki so bili namenjeni na drugo prometno nesrečo. Gasilci so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja ter nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev. Ekipa reševalcev NMP Sežana je poškodovano osebo odpeljala v SB Izola, še piše na spletni strani uprave.

"Voznike opozarjamo, naj na vseh cestah (avtocesti, regionalnih in lokalnih cestah) prilagodijo hitrost vožnje, saj zaradi poledenele ceste prihaja tudi do naletov. Najslabše razmere so trenutno med Kozino in Divačo," so zjutraj sporočili s PU Koper.

Ponekod po Sloveniji sneži, tudi megla v pasovih ponekod zmanjšuje vidljivost, zato se na pot odpravite samo z ustrezno zimsko opremo. Vožnjo prilagodite razmeram na cesti in upoštevajte varnostno razdaljo. Na cestah so posipne in plužne skupine, opozarjajo na strani promet.si.

Zaradi zimskih razmer je cesta čez prelaz Vršič zaprta. Prepoved za priklopnike in polpriklopnike velja na cestah Godovič–Črni Vrh–Col in Idrija–Godovič ter na hrvaški strani mejnih prehodov Babno Polje in Petrina. Čez prelaz Korensko sedlo so obvezne verige.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija