LE KDO SI NE ŽELI IZGLEDATI MLADOSTNO IN UREJENO? Pet nasvetov babic, ki jih je pametno upoštevati

Trendi

Lepotnih nasvetov naših babic in prababic ne gre zavreči. Nekateri so brezčasni in zelo prav pridejo tudi v današnji moderni dobi. O nasvetih svojih babic so spregovorili Amal Elbahnasawy, ustanoviteljica podjetja ARTISANskin, Hilary Kennedy, avtorica knjige Career Diary of a TV Show Host, Erin Stair, ustanoviteljica bloomingwellness.com, Goesel Anson, plastična kirurginja in James Corbett, lastnik frizerskega podjetja Studio James Corbett.

1. Staromodni botoks: Ne mrščite se

Amal Elbahnasawy pravi, da je njena babica vedno govorila: "Nikoli se ne mršči! To je najhitrejši način staranja." Kadar koli jo je opazila, da dela grimase, jo je na to opomnila. Amal se je sčasoma tako zavedala svojih obraznih gibov, da ni več delala grimas. Zdaj redno pazi, da ne bi slučajno na ta način ustvarila gub.

2. Parfum shranjujte v hladilniku

Hilary Kennedy pravi, da ko je odraščala, je v hladilniku vedno videla babičin parfum. Babica ji je rekla, da parfum v hladilniku dlje ohranja vonj in ostane na koži. Imela je prav. Hilary svoje parfume rada hladi, še posebej v poletnih in jesenskih mesecih. Ugotavlja, da je zaradi tega parfum res bolj dišeč in se ohrani dlje časa na koži.

3. Na rane in brazgotine nanesite med

Erin Stair pove, da je njena babica otrokom vedno dajala med na rane z namenom hitrejšega celjenja in zmanjšanja pojava brazgotin. Erin pravi, da je kot otrok vedno imela veliko brazgotin in je prepričana, da bi jih imela še danes, če ji ne bi takrat babica dala na rane in brazgotine medu. Obstajajo celo raziskave, ki to podpirajo in danes se med uporablja tudi pri kirurških brazgotinah.

4. Ne spite na obrazu

Goesel Anson pove, da mu je babica vedno govorila, naj spi na hrbtu. Stiskanje obraza med spanjem na boku ali na trebuhu povzroča izkrivljanje. Večkratno izkrivljanje sčasoma lahko povzroči gube in raztegne kožo. Spanje na hrbtu je idealno. Goesel svetuje, da če čez noč ne morete ostati na hrbtu, poskusite trik njegove babice: prevleka za blazino iz svile ali satena. Tako vaš obraz 'drsi' po blazini.

5. Barvane lase zaščitite s kisom

James Corbett pove, da si je njegova babica po uporabi šampona in balzama umivala lase z jabolčnim kisom in destilirano vodo. Kis dejansko pomaga, da se barva las dlje časa ohrani, hkrati pa kis zaščiti lase. James pravi, da je to nekaj, na kar prisega in vsem svojim strankam naroči, naj to storijo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija