LE KDO NE POZNA CROCSOV? No, v tem kraju jih ne smete nositi (FOTO, VIDEO)

Svet

V kalifornijski puščavi je nastal poseben kotiček sveta, kjer so natikači crocs prepovedani. Ameriški DJ Randy Williams je po obisku 193 držav članic Združenih narodov in odkritju mikronacije Molossio v Nevadi, oktobra 2021 ustanovil svojo mikronacijo - Ljudsko republiko Slowjamastan.

Za približno 19.000 evrov je kupil 447 hektarjev ozemlja v puščavi na jugu Kalifornije ter razglasil samostojnost 1. decembra istega leta. S samooklicanim sultanom in diktatorjem Randyjem Williamsom na oblasti, Slowjamastan deluje kot demokracija, vendar ob posebnem parlamentu, kjer ministri za delo, infrastrukturo, notranje in zunanje zadeve ter obrambo sedijo skupaj z ministrom za astronomijo, ministrom za margarite, ministrom za povprečnost, ministrico za dobro voljo, ministrom za zabavo za odrasle in drugimi člani.

V okviru svoje mikronacije so sprejeli lastne zakone, ki vključujejo tudi zanimive prepovedi, med drugim prepoved nošenja natikačev crocs. Kazen za kršitelje vključuje 'prisilno odstranitev obuval', pri čemer kršitelji tudi doživijo udarec z natikačem po glavi. Edini dan, ko so natikači dovoljeni, je 31. junij, državni praznik v Slowjamastanu, imenovan dan, ko lahko obujete crocse. Poleg tega je vožnja po prehitevalnem pasu brez prehitevanja prepovedana, kazen pa vključuje štirinajstdnevno nošenje napisa "Jaz sem idiot".

Čeprav Williams nosi naslov sultana diktatorja, Slowjamastan včasih deluje tudi kot demokracija. Državljanstvo je odprto za vsakogar, ki izpolni obrazec na uradni spletni strani republike ter obljubi zvestobo in podporo državi in sultanu. Prepričati jih je treba tudi, da bodo po zaužitju zadnjega kosa pice ali krofa pravilno zavrgli embalažo. Ko kliknete "Pošlji", postanete državljan Slowjamastana.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija