LE KAM? Kaj je razmišljala skupina teh sprehajalcev pod piranskim obzidjem? (FOTO)

Piran

Pred dnevi so v Okolju Piran na družbenem omrežju Facebook objavili fotografije skupine sprehajalcev, ki se je, najverjetneje v iskanju prehoda, povzpela na piransko obzidje in ob tem zapisali: "Tako kot se je France Prešeren spraševal v eni svojih poezij, smo se tudi mi. 'Kam?'" "V nebesa," je pod objavo šaljivo zapisal eden od uporabnikov, drugi pa dodal "po pamet"

Tako kot se je France Prešeren spraševal v eni svojih poezij, smo se tudi mi. “Kam?”

Objavil/a Okolje Piran dne Sreda, 08. februar 2023

Šalo na stran, tovrstno početje je lahko zelo nevarno, na kar so v odzivih na objavljene fotografije zapisali tudi nekateri uporabniki družbenega omrežja. "Na to opozarjam že nekaj let, na eni strani so stopnice, in sicer ena strgana in zarjavela mreža, na drugi praktično prepad in ta sramota je že nekaj let," je zapisal eden izmed komentatorjev. "Tam bi res moral biti nek napis, da ni prehoda za vse tiste turiste, ki res ne morejo vedeti, če so prvič/ali enkrat in edinkrat tam, da je pot drugje," pa je dodala uporabnica, s čimer so se strinjali tudi v Okolju Piran, saj so zapisali, da "opozorilna tabla res ne bi škodila".

So se pa našli tudi taki, ki so menili, da v tem početju ni nič nevarnega. "Če si čudak, ti ni pomoči. Ja, 60 let smo letali po obzidju in po poteh, pa se ne spomnim, da bi kdo padel, razen če je namerno skočil," je zapisala ena od domačink, "tam so ljudje vedno hodili in vedno bodo," pa je dodala druga. 

Po zapisih domačinov sodeč je bila pred desetletji nižje ob zidu res ožja pot, po kateri so hodili ob višji plimi, a je danes ni več. "Mogoče so pomislili, da se še da tod mimo. Kar table postaviti ... sicer manjše, a vendarle," je ob tem zapisal eden izmed komentatorjev. 

Obiskovalce Pirana morda res ne bi bilo odveč opozoriti, da na tem delu obzidja ni prehoda, preden pride do kakšnega tragičnega dogodka

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Imperio  |  13 .02. 2023 ob  15: 44
13
Pobirajo odpadke, ki bi jih je morala pobrati komunala. Na brali so dve veliki vreči.
Darko |  13 .02. 2023 ob  14: 51
29
Vsi piranski otroci so hodili po tej potki
Za žabarje pa tak podvig, da morajo na FB