LAZNIK SE POSLAVLJA Z VRHA ISTRABENZ TURIZMA: "Za odstop sem se odločil iz osebnih razlogov"

Piran

V upravi družbe Istrabenz Turizem prihaja do sprememb. S položaja predsednika uprave družbe je namreč iz osebnih razlogov odstopil Andrej Laznik, so danes sporočili iz družbe. Kdaj bo Laznik zapustil položaj in kdo ga bo nasledil, še ni znano.

Laznik je bil predsednik uprave holdinške družbe Istrabenz od leta 2013, od leta 2016 dalje pa je opravljal funkcijo predsednika uprave družbe Istrabenz Turizem, katere glavna dejavnost je dejavnost hotelov in podobnih namestitvenih obratov. V upravi Istrabenz Turizma je kot član še Aleš Buležan.

Istrabenz Turizem upravlja s šestimi štirizvezdičnimi in petzvezdičnimi hoteli, mednarodno uveljavljeno tržno znamko LifeClass Hotels & Spa Portorož, 11 restavracijami in bari, plažo Meduza in Termami Portorož, so še navedli v Istrabenz Turizmu.

Laznik naj bi odstopno izjavo poslal že v ponedeljek in jo naslovil na predsednika nadzornega sveta Istrabenz Turizma Iztoka Černošo in predsednika upravnega odbora Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) Francija Matoza, danes poroča Dnevnik. Černoša je za časnik povedal, da je odstopno izjavo prejel.

Laznik razlogov za odhod ne razkriva, časniku pa je potrdil, da se je odločil za predčasni odhod. "Za odstop sem se odločil iz osebnih razlogov. Konec leta mi poteče funkcija predsednika uprave Istrabenza Turizma in odločil sem se, da ne bom ponovno kandidiral," je povedal za Dnevnik.

Istrabenz Turizem upravlja tudi s Termami Portorož.

Med kandidati za novega direktorja Istrabenza Turizma se neuradno omenja Andrej Lazar, direktor upravljanja nepremičnin na DUTB. Lazar je tudi med kandidati za novega glavnega izvršnega direktorja DUTB, kjer je eden od njegovih protikandidatov Robert Rožič, ki trenutno zaseda ta položaj. Kdo bo prevzel DUTB, bo znano v kratkem, saj se Rožiču kmalu izteče šestmesečni mandat.

V časniku se ob tem sprašujejo, ali v domačem turizmu prihaja do prerazporejanja kadrovskih moči in ali se strateško področje turističnega holdinga izpod okrilja SMC seli pod okrilje SDS, ki prek svojih izbranih kadrov vedno bolj širi vpliv tudi nad domačimi turističnimi podjetji. "Glavno vlogo pri oblikovanju turističnega holdinga, če bo do njega prišlo, bosta namreč imela DUTB in Slovenski državni holding, kjer pa imajo po novem glavno besedo kadri SDS," še piše Dnevnik.

Lastnik Istrabenz Turizma je DUTB. 

Lastnik Istrabenz Turizma je DUTB. Istrabenz Turizem naj bi bil po načrtih del slovenskega turističnega holdinga oz. načrtovane konsolidacije državnega lastništva v družbi Sava, pod katero sodi Sava Turizem, a se vpostavitev holdinga zamika. V holdingu naj bi v sklopu treh hčerinskih družb - alpski, obalni in termalni turizem - združili družbe Terme Olimia, Sava Turizem, Istrabenz Turizem, Thermana, Adria Ankaran, Hit Alpinea in turistično vejo novogoriškega Hita.

Prevzem Save je eden ključnih korakov za vzpostavitev holdinga. SDH se z Yorkom že od leta 2019 dogovarja za odkup njegovega deleža v družbi vključno s šestimi milijoni evrov terjatev, a se vse doslej o ceni še nista uskladila.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Obala1 |  30 .09. 2021 ob  21: 26
Koncno. Ta tip o turizmu nima pojma