LAŽNI ODVETNIK PO DRŽAVI GOLJUFAL STAROSTNIKE: "Vaš sin je povzročil prometno nesrečo, potrebuje denar za izpustitev iz zapora"

Kronika

Karabinjerji so v torek aretirali 35-letnega E.T. in 32-letnega A.G. iz Neaplja, ki sta po Italiji goljufala starejše osebe. 35-letnik je trkal na vrata starostnikov, se predstavil kot odvetnik in zahteval denar, s katerim bi plačal varščino za izpustitev iz zapora njihovih sinov, piše Primorski dnevnik.

Po poročanju tržaškega dnevnika je goljuf 93-letni ženski iz Tržiča sredi oktobra ukradel tri tisoč evrov gotovine in nekaj dragocenih predmetov. Ženska je takoj po kraji poklicala karabinjerje, ki so uvedli preiskavo in po nekaj dneh razkrinkali 35-letnega E.T., po poklicu picopeka. Aretirali so tudi njegovega pomočnika, 32-letnega A.G..

Italijanski organi pregona so goljufoma na prste stopili zahvaljujoč varnostnim kameram, ki so razpršene po tržiškem mestnem središču. Ena izmed njih je namreč v svoj objektiv ujela goljufa in avtomobil, s katerim sta se pripeljala v Tržič.

Preiskava je razkrila, da sta se moška v ponedeljek odpravila v Emilio Romagno ter v krajih Savignano al Rubicone pri Ceseni in Russi pri Ravenni ogoljufala še dve priletni ženski. Po pisanju portala so obema žrtvama najprej telefonirali in jima povedali, da sta njuna sinova povzročila prometno nesrečo. Zatem se je pri njiju zglasil lažni odvetnik ter zahteval denar za plačilo varščine. Prvi, stari 86 let, je goljuf pobral 400 evrov in dve uri, drugi, stari 90 let, pa dva tisoč evrov.

Karabinjerji so oba goljufa aretirali v torek. Eden izmed njiju je pri sebi imel tudi ponarejeno osebno izkaznico. Moškima pripisujejo odgovornost tudi za tržiško goljufijo, po vsej verjetnosti pa sta ogoljufala še številne druge starejše občane. Italijanska policija goljufije še preiskuje.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija