LAŽJE BO DOMAČINOM: To parkirišče samo še za občane Pirana

Piran

Javno parkirišče za Splošno plovbo bo od 1. marca namenjeno izključno občanom občine Piran, ki si bodo morali za brezplačno kratkotrajno parkiranje pridobiti letni abonma ter ustrezno označiti čas prihoda.

Nov parkirni režim bo občanom piranske občine olajšal možnosti parkiranja v središču Portoroža. Z letno dovolilnico bodo na parkirišču za Splošno plovbo od marca dalje parkirali do tri ure brezplačno, so sporočili z Okolja Piran.

Javno podjetje Okolje Piran bo parkirne abonmaje za omenjeno območje začelo izdajati v ponedeljek, 26. februarja, na sedežu podjetja na Arzah v času uradnih ur. Občani bodo morali izkazati upravičenost za pridobitev abonmaja s predložitvijo osebnega dokumenta in prometnega dovoljenja, iz katerega je razvidno, da je prosilec lastnik vozila, za katerega bo izdan abonma. Ob izdaji bo prosilcu zaračunan strošek treh evrov priprave abonmaja, slednji pa bo veljaven do konca koledarskega leta.

Ker bo brezplačno parkiranje na 19 razpoložljivih parkirnih mestih za Splošno plovbo časovno omejeno na tri ure, bodo morali vozniki obvezno označiti tudi čas prihoda s parkirno uro ter jo namestiti na vidno mesto v avtomobilu. Nadzor nad pravilnim parkiranjem bo izvajala medobčinska redarska služba. Za kršitev parkirnega režima je skladno z določili Zakona o pravilih cestnega prometa predpisana globa v višini 40 evrov za voznike, ki prekoračijo triurno časovno omejitev ali ne označijo časa prihoda, ter 80 evrov, če v parkiranem avtomobilu na notranji strani vetrobranskega stekla na armaturni plošči ne namestijo dovolilnice oziroma ta ni dobro vidna in v celoti čitljiva z zunanje strani avtomobila.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
solinar |  24 .02. 2024 ob  08: 09
Se pravi, za parkiranje enkrat v letu si moram priskrbeti letni abonma.
Niste napisali koliko stane letni abonma.
hribi |  24 .02. 2024 ob  07: 31
Prebivalci občine Koper: očitno se da narsikaj narediti, če obstaja volja in posluh. Če lahko tak sistem naredijo v občini Piran bi morali enak sistem vpeljati v v naši občini. Tudi mi imamo težave poleti, ko pridejo zgage, z brezplačnimi parkiriščem za nek nujen opravek. Pozivam vse svetnike MOK da sprejmejo slep s katerim nalagajo Marjetici Koper vzpostavitev enakega sistema za krajane MOK.