LAŽEN PREPLAH V KOPRSKI MEDIJSKI HIŠI: Bel prah, ki ga je prejela Carlova, ni bil nevaren

Kronika

Ob 13.26 so bili policisti obveščeni, da so v eni od medijskih hiš v Kopru prejeli kuverto, v kateri je bil bel prah, o čemer smo že včeraj poročali. Takoj so odšli na kraj gasilci in policisti ter zavarovali območje. Prejemnica kuverte in 35 zaposlenih je ostalo v stavbi. Na kraj je prišel tudi bombni tehnik s Specialne enote Generalne policijske uprave in ekipa s Fakultete za veterino. V pisarni so opravili hitri test na antraks in eksploziv, ki je bil negativen. Vzorci bele prašnate snovi so bili predani veterinarski inšpekciji. Ob 19.35 so bili policisti z Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo obveščeni, da je rezultat analize negativen na nevarne snovi, poročajo s Policijske uprave (PU) Koper.

Policisti PU Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 64 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 149 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč z materialno škodo in dve z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali eno poškodovanje tuje stvari, zaradi kršitev javnega reda sta bili izvedeni dve intervenciji.

Včeraj ob 16. uri je na Istrski cesti v Kopru 23-letni kolesar vozil po pločniku in trčil v 37-letno peško. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 2.17 je prišlo do prometne nesreče v Portorožu. 28-letni državljan Avstrije je z osebnim avtomobilom (na Koprski cesti proti Valeti) zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča zapeljal na robnik, nato pa trčil v obcestne kovinske stebričke. Poškodovan ni bil nihče. Vozniku je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0.73 mg/l, odrejeno mu je bilo pridržanje in napisan obdolžilni predlog.

Policisti so na območju PU Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 38 ilegalnih migrantov: pri Pivki tri državljane Bangladeša, šest državljanov Pakistana in štiri državljane Afganistana, pri Jelšanah tri državljane Turčije, v Račicah enega državljana Albanije, pri Prešnici dva državljana Turčije, pri Ilirski Bistrici dva državljana Maroka, pri Rakitovcu 16 državljanov Afganistana (štiri družine) in v Dragonji enega državljana Kosova.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija