LAHKO VERJAMETE? Dela v predoru Markovec zaključena tri dni pred napovedanim rokom

Koper

V ponedeljek je tri dni pred napovedanim rokom po obeh ceveh stekel promet skozi predor Markovec. Napovedana enomesečna zapora enega prometnega pasu v cevi iz smeri Izole proti Kopru ne bo potrebna, saj je izvajalec opravil vsa potrebna dela, so danes sporočili z Darsa.

Kot so zapisali na Darsu, so bila dela pri izgradnji kabelske kanalizacije za električni daljnovod med Koprom in Izolo vzdolž obalne hitre ceste H6 predčasno končana zaradi dobre komunikacije in skupnih naporov družb Dars in Eles.

Zaradi zapiranja stranskih intervencijskih dostopov v jeklenih varnostnih ograjah, zapiranja sredinskih prehodov, čiščenja vozišča ter odstranjevanja prometne signalizacije in opreme bo promet na odseku med Semedelo in Izolo v obe smeri moten do srede.

[PREDOR MARKOVEC] ✔️???? Včeraj popoldne so bila predčasno zaključena dela v predoru Markovec, kjer promet ponovno poteka po obeh ceveh. Hvala voznikom za razumevanje in strpnost v času zapore ????

Objavil/a Vozimo pametno z DARS dne Torek, 26. marec 2024

Voznike še naprej prosijo, da pozorno spremljajo prometno signalizacijo, zlasti luči na semaforjih, in hitrost prilagodijo predpisanim omejitvam ter upoštevajo druge morebitne omejitve in varnostno razdaljo. Prav neupoštevanje slednje namreč lahko privede do prometne nesreče, so opozorili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kjočola |  26 .03. 2024 ob  20: 30
@Prč:

Če bi vozniki vozili s 60 km/h, ne pa 30 km/h ne bi bilo nobene nesreče.
Tako pa se je nekje na sredini tunela promet vedno skoraj ustavil, kar je pripeljalo do prometnih nesreč:
- zaradi premajhne hitrosti
- zaradi premajhne varnostne razdalje
- zaradi buljenja v telefon
siviovcar |  26 .03. 2024 ob  18: 59
Če nebi bilo praznika bi ga odprli za prvi maj-
Sola |  26 .03. 2024 ob  18: 42
18
No zdej pocakamo, kdaj ga bodo spet zaprli, da ga bodo oprali.
Prč |  26 .03. 2024 ob  17: 33
11
Dars in Eles, lahko vas je sram. Kabel bi lahko potegnili v nočnem času in to v bistveno krajšem roku. V času zapor je v in pred tunelom prihajalo do nesreč .