KZ AGRARIA DOBILA NOVEGA PREDSEDNIKA: Člani izvolili mladega kmeta Luko Parovela (FOTO)

Koper

Člani Kmetijske zadruge (KZ) Agraria so na 29. rednem občnem zboru v torek izbirali novega predsednika. Jožico Bolčič, ki je upravnemu odboru predsedovala zadnje tri mandate, je za obdobje štirih let nasledil mlad kmet Luka Parovel.

Novoizvoljeni predsednik KZ Agraria Luka Parovel z Jožico Bolčič, ki ji je predsedovala zadnjih dvanajst let.

Zadružniki so poleg predsednika izbrali tudi nov upravni odbor ter potrdili lanske rezultate poslovanja. Na občnem zboru sta bila kot gosta prisotna tudi predsednik Zadružne zveze Slovenije (ZZS) Borut Florjančič in predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije (KGZS) Cvetko Zupančič.

Novoizvoljeni predsednik upravnega odbora KZ Agraria, 40-letni Luka Parovel, je skupaj z mlajšim bratom Teom odraščal na kmetiji. Danes se skupaj ukvarjata z intenzivno pridelavo vrtnin. Njuna dejavnost poteka na 5000 metrih pokritih kvadratnih površin, ki se nahajajo pri Berotkih.

Novo vodstvo upravnega odbora KZ Agrarie si bo prizadevalo vzpostaviti boljše pogoje za kmetovalce na območju slovenske Istre. Kot je dejal Parovel, jim bo zadruga še naprej ponujala varnost. "Moja naloga kot predsednika je ta, da spodbujam druge kmete h kmetovanju, da se odločajo, da proizvajajo čim več kvalitetne hrane, zelenjave. Da spodbudim mlade, da otroci naših kmetov prevzamejo kmetije. Pri tem so pomembni tudi marketing, trženje in blagovna znamka naše zelenjave, da je prepoznavna v Sloveniji, to so naši glavni cilji," je po izvolitvi poudaril Parovel.

"Prav gotovo se bo potrebno prilagajati novim načinom trženja in prodaje, da bomo ljudem približali pomen uživanja lokalno pridelane hrane. Le z usmerjeno marketinško strategijo bodo lahko dojeli, kaj  bodo jedli in se tako tudi v večji meri odločali za nakup naših pridelkov," je dodal Parovel.

Direktor KZ Agraria ostaja Robert Fakin, ki v svojem drugem mandatu še naprej uspešno vodi zadrugo. Člani KZ Agraria so bili na srečanju izjemno zadovoljni z njenimi lanskimi poslovnimi rezultati, ki so bili, kot že nekaj let zapovrstjo, rekordni. Prihodki so se v primerjavi s predlanskim letom povečali za skoraj desetino, in sicer na več kot 18 milijonov evrov. Kljub nepredvidljivi situaciji s koronavirusom ostajajo spodbudni tudi kazalci za prihodnost.

Deli novico: