KUSTEČEVA ŽELI NOVE ČLANE STROKOVNEGA SVETA ZA ŠPORT: "Zelo težko je delovati, če se pri odločitvah ne upošteva mnenja stroke"

Slovenija

Vlada je zamenjala devet članov državnega strokovnega sveta za šport, ki jih predlaga ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Mandat je predčasno potekel tudi dosedanjemu predsedniku Radu Pišotu, osem dosedanjih članov pa je ostalo.

Rado Pišot

Kot je za Regional povedal Rado Pišot, je nameraval odstopiti še preden so ga predlagali za predsednika sveta: "A ker bi bil odstop v tem primeru najlažji izhod, veliko težje pa bi bilo doseči spremembe, smo se znotraj skupine odločili, da ostanemo in se borimo naprej. In tako nam je tudi z argumenti uspelo, da se je šport vrnil med mlade, kar je tudi najpomembnejše. Vesel sem, da smo temu navkljub člani in članice strokovnega sveta, vrhunski strokovnjaki s področja kineziologije, ter direktorat za šport, dosegli v kratkem času, da se je slovenski šport odprl in mu je zagotovljeno delovanje."

"Ves čas pa smo opozarjali, da komunikacija z vlado in resorno ministrico Simono Kustec sploh ne poteka. Le na ta način bi lahko delo strokovnega sveta potekalo uspešno in bi bili odloki v času pandemije novega koronavirusa sprejeti strokovno. Očitno so bili moji pozivi k boljši komunikaciji razumljeni drugače. Vlada se je namreč odločila za zamenjavo večine članov, novim in starim članom pa želim uspešno delo," je še dodal Pišot.

Vlada je poleg Pišota razrešila Frana Erčulja, Gregorja Juraka, Ivana Kukoviča, Edvarda Kolarja, Luko Steinerja, Petro Robnik, Ivana Gerjeviča in Meto Zagorc. Slednja je kot najstarejša vodila ustanovno sejo 28. novembra 2017, preden je bil za predsednika izvoljen Luka Steiner. Ta je 28. septembra lani odstopil. V obrazložitvi je dejal, da je to storil izključno iz osebnih razlogov; menjava zaposlitve je bila edini razlog za ta korak. Marca letos je bil za za predsednika izvoljen Pišot.

Novi člani so postali Lovrencij Galuf, Sašo Norčič, Janez Urbanc, Vladimir Sitar, Samo Logar, Polona Rifelj, Matevž Jug, Katja Koren Miklavec in Uroš Zupan. V strokovnem svetu pa so po sklepu vlade ostali na predlog Olimpijskega komiteja Slovenije imenovani Franci Petek, Blaž Perko, Marko Šibila, Stanko Glažar, Janez Sodržnik, Peter Škerelj, Boro Štrumbelj ter Matej Jamnik.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  26 .04. 2021 ob  18: 39
kustečeva želi jQuery112307389317144683774_1619455111657? ja pa jade
Fritla |  25 .04. 2021 ob  18: 15
"smo se znotraj skupine odločili, da ostanemo in se borimo naprej"
Pohvalno, a ne ?
Tudi naš poslanec Perič ostaja not, ker se tako lahko uspešno bori za liberalne vrednote.
Ma ande a cagar !
galeb |  25 .04. 2021 ob  11: 06
Z Janšo se pač ne moreš enakovredno dogovarjati. Njemu smeš le kimati z glavo. On v bistvu ne rabi strokovnjakov za posamezna področja. On sam je multi-strokovnjak. Ni ga področja, da ga on ne bi obvladal v nulo. Novo nastavljena garnitura strokovnjakov je prej ko slej garnitura kimavcev. Samo takšne Janša spušča skozi cedilo. Slovenci smo res lahko srečni, da imamo takega multi -strokovnjaka, unikum v univerzumu.