KUSTEČEVA PO PREBOLELEM COVIDU-19 SPET V SLUŽBI: Se ji zdaj obeta interpelacija?

Slovenija

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec je po prebolelem covidu-19 od danes znova na delovnem mestu, so za STA potrdili na ministrstvu.

Da je Kustečeva okužena z novim koronavirusom, je prek Twitterja sporočila 16. avgusta. Ministrica je bila sicer cepljena proti covidu-19, prvi odmerek cepiva AstraZenece je prejela 23. marca, kar je tudi takrat objavila na Twitterju.

Ministrica je sicer 23. avgusta sodelujočim na konferenci ravnateljev in ravnateljic pred začetkom novega šolskega sporočila, da ima zahtevni potek covida-19, zato se konference ni mogla udeležiti.

Pristojni sicer poudarjajo, da so cepiva proti covidu-19 učinkovita pred okužbo z novim koronavirusom, niso pa 100-odstotno učinkovita, zato se lahko potencialno okuži tudi polno cepljeni. So pa cepiva zelo učinkovita proti hujšemu poteku covida-19, ki terja bolnišnično obravnavo.

Kustečevi se sicer obeta interpelacija. V LMŠ, SAB, SD in Levici so jo napovedali že pred nekaj tedni, a so nato sklenili, da je ne bodo vložili dokler se ministrica ne pozdravi oz. se vrne v službo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  07 .09. 2021 ob  09: 49
Dvakrat cepljena je pravkar prebolela težko obliko Covida. Tako, da cepite se in cepajte potem.
kokodek |  07 .09. 2021 ob  08: 19
povedala bo, da vse poteka po načrtih
Lili |  07 .09. 2021 ob  08: 17
Na delovnem mestu že, delat pa v tem mandatu še ni začela....