KULINARIČNO OBARVANA JESEN V PORTOROŽU: Dogodki gostujočih kuharjev se vračajo

Piran

Letošnja jesen bo kulinarično obarvana: V restavracijo Sophia hotela Kempinski Palace Portorož se po enoletnem premoru vračajo tradicionalni jesenski dogodki gostujočih kuharjev oziroma "Kempinski Culinary Tour".

Kempinski Culinary Tour je serija kulinaričnih večerov, v sklopu katerih sedaj že tradicionalno vajeti restavracije Sophia prevzame gostujoči kuhar. Chef restavracije Sophia, domačin Marjo Povšnar, bo gostujočemu kuharju za dve noči predal nadzor nad kuhinjo gourmet restavracije, pripravljen jedilnik pa bo unikaten in nepozaben.

Prihajajo trije izjemni posamezniki s spektakularnimi kuharskimi sposobnostmi in edinstveno kuharsko filozofijo iz družine Kempinski. Vsak dogodek bo na svoj način edinstven in poseben, predvsem pa vrhunski v kulinaričnih okusih.

Datumi dogodkov so:

• 1. in 2. oktober – restavracija z dvema Michelinovima zvezdicama; Cà d'Oro St. Moritz

Iz mondenega švicarskega letovišča in sestrskega hotela Grand Hotel Des Bains Kempinski St Moritz prihajata vodilni chef Reto Brändli in izvršni kuhar Matthias Schmidberger, ki bosta postregla z bogatim 5-hodnim menijem, na katerem se bo našlo vse od norveškega jastoga pa do wagyu govedine.

Reto Brändli in Matthias Schmidberger

• 15. in 16. oktoberKempinski Hotel Berchtesgaden, chef Sebastian Weigl

Iz nemških alp in bližine Orlovega gnezda prihaja chef Sebastian Weigl, čigar 5-hodni meni je zavit v tančico skrivnosti, vseboval pa bo tradicionalne jedi alpske kulinarike, predstavljene na moderen in sofisticiran način ter kombinirane z okusi mednarodne kulinarike.

Sebastian Weigl

Cena večera kulinaričnega doživetja je 195 evrov (1. in 2. oktober) in 145 evrov (15. in 16. oktober) za pet-hodni degustacijski meni z vključeno pijačo izpod rok hotelskega sommelieja.

Rezervacija večera je možna preko hotela na elektronski naslov reservations.portoroz@kempinski.com ali telefonske številke 05 692 7000.