KRUTO! Preko 140 zapuščenih mačk pod žgočim soncem, nekatere zaprte; PETA ponuja visoko nagrado za informacije (FOTO)

Kronika

Na puščavskem območju v Abu Dabiju so mimoidoči odkrili srce parajoč prizor - več kot 140 zapuščenih mačk je tavalo pod neusmiljenim žgočim soncem, nekatere celo zaprte v transporterje, brez hrane, zavetja ali vode. Organizacija za zaščito živali PETA (angl. People for the Ethical Treatment of Animals) ponuja nagrado v višini 5.000 dolarjev oziroma približno 4.700 evrov vsakomur, ki bi imel informacijo o tem, kdo je zavrgel živali v puščavo.

Problem zapuščenih mačk narašča in vedno večkrat je slišati o mačkah, ki so prepuščene same sebi. Nedavno so v puščavi v bližini Abu Dabija našli preko 100 mačk različnih pasem, vključno s tujerodnimi vrstami, kot so perzijske mačke, poroča CNN. Žal pa ni bilo sreče za vse; najmanj 50 mačk je žalostno preminilo, medtem ko jih je okoli 95 reševalcem uspelo rešiti. Živali so bile odkrite nasproti vladnega zavetišča za živali, v bližini stanovanjske četrti al Falah. Zavetišče se ni izreklo o tem incidentu in ni želelo komentirati situacije.

Na tem območju sta bila tudi psa. Reševalci so uspeli rešiti zlatega prinašalca, vendar pa je pes pasme haski na žalost preminil. Kar je še bolj pretreslo javnost, pa je bilo dejstvo, da so nekatere živali imele mikročipe, kar kaže na to, da niso bile brez lastnikov. Kako so se znašle v puščavi zaenkrat ostaja nejasno. Življenje na tem območju ni lahko, saj se septembrske temperature v prestolnici zlahka dvignejo nad 40 stopinj Celzija, v puščavi pa so še višje.

Na dogodek so se odzvale tudi številne mednarodne organizacije za pravice živali, vključno s PETO, ki ponuja denarno nagrado vsakemu, ki bi imel informacije o ljudeh, ki so živali zapustili v puščavi, je za CNN povedal podpredsednik PETE Azija, Jason Baker. "Rešitev krize brezdomnih živali je kastracija in sterilizacija ter seveda posvojitve iz preobremenjenih in kadrovsko podhranjenih zavetišč," je dodal Baker.

Ministrstvo za občine in promet se je vključilo v preiskavo incidenta in poziva javnost, naj deli morebitne informacije. Rešene mačke so za zdaj prevzele prostovoljne reševalne ekipe, ki si prizadevajo najti domove za te živali. Mednarodna organizacija za zaščito živali OIPA (angl. International Organization for Animal Protection) je poudarila, da so v Abu Dabiju in Dubaju zelo razširjena tako imenovana 'odlagališča živali,' kar kaže, da to ni osamljen primer.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  07 .10. 2023 ob  16: 36
tam treba samo eno atomsko fuknit..pa da vidimo kako se bodo žgali...da jih ni sam tako delat z živalmi...kdor živali muči,bi mučil tudi ljudi