KRUTA SMRT PSA NA KOZINI: Vanj trčili kar trije motoristi, lastnik bo moral plačati

Kronika

V nedeljo dopoldan, nekaj minut po 10.30, je na Kozini prišlo do nekoliko nenavadne prometne nesreče. Policisti Policijske uprave (PU) Koper so bili obveščeni, da je motorist trčil v psa in padel, na kraju pa so ugotovili razširjeno zgodbo, in sicer da so bili v nesrečo udeleženi kar trije motoristi. Prvi, 52-letni, je povozil psa in posledično padel po vozišču ter se pri tem lažje poškodoval. Psa je po trku odbilo na drugo stran ceste, kjer sta iz smeri Divače pripeljala druga dva motorista. Prvi izmed njiju, 51-letnik, ni padel, a mu je trk s psom poškodoval vozilo, drugi, 39-letnik, pa je psa povozil. Pes je na kraju podlegal poškodbam. Lastniku psa iz Hrpelj bo izdan plačilni nalog, so sporočili s koprske PU.

Fotografija je simbolična. 

To pa ni bila edina prometna nesreča, ki so jo minuli vikend obravnavali policisti na območju PU Koper. V soboto popoldan, ob 18.15, je v Izoli padla 43-letna kolesarka iz Velenja, in sicer zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča. Pri padcu se je lažje poškodovala, odpeljana je bila v izolsko bolnišnico. Sledi ji plačilni nalog.

V nedeljo ob 13.30 je na 'planinskih ridih' pri Planini padel motorist. 44-letnik iz Ljubljane se je pri padcu lažje poškodoval, odpeljan je bil v bolnišnico. Sledi mu plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti.

Ob 16.12 je 45-letna kolesarka iz Postojne vozila gorsko kolo od Sežane proti Šmarjam v skupini več kolesarjev. Med vožnjo je zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v pred njo vozečo 52-letno kolesarko iz Postojne, za tem je izgubila oblast nad kolesom in padla ter se lažje poškodovala. Sledi ji plačilni nalog.

Ob 17.23 je padla tudi kolesarka na kolesarski stezi med Koprom in Izolo. 59-letna ženska je peljala električno kolo mimo avtokampa proti Kopru, ko je zapeljala čez rob pločnika in padla ter se pri tem lažje poškodovala. Opravljen alkotest ji je pokazal 0,36 mg/l, sledi ji plačilni nalog.

Le nekaj minut kasneje pa je 20-letnik s kolesom vozil po cesti pri Pomjanu. Pred njim je vozil voznik osebnega avtomobila znamke Volvo, ki se je ustavil, ker mu je nasproti pripeljal drugi neznani voznik. Kolesar je pričel zavirati, vendar mu trčenja ni uspelo preprečiti, zato je s prednjim kolesom trčil v zadnji del vozila, nato pa še z glavo v vozilo in se pri tem lažje poškodoval. Sledi hitri postopek, so še sporočili s PU Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ANNET |  22 .10. 2021 ob  19: 01
Ubogi pes, očitno bi motorist povozil tud otroka, če bi se znašel na cesti, čudi me, da se to lahko zgodi v krožnem prometu ..kakšno hitrost je imel motorist, verjetno ne bo nihče zvedel ..
Prognostik |  18 .10. 2021 ob  20: 07
Se pravi s kolesa ne smeš past, ker takoj sledi plačilni nalog. Pa kje to mi živimo?
alfa |  18 .10. 2021 ob  17: 03
-6
kaj ni že to dovolj kazen,da mu je umrl pesjQuery112301660727005005802_1634569257264?saj se bo iz te lekcije naučil ,da mora psa privezat,ko gre po cesti,zakaj mora povrh še plačat kazen?