KROVNA ORGANIZACIJA SLOVENCEV V ITALIJI Z NOVIM STARIM VODSTVOM: Ponovno potrjen Walter Bandelj

Trst

Svet slovenskih organizacij (SSO), ki je ena od krovnih organizacij slovenske avtohtone narodne skupnosti v Italiji, je v sredo v Gorici izvolil novo vodstvo. Za predsednika SSO je bil ponovno potrjen dosedanji prvi mož organizacije Walter Bandelj, so sporočili iz SSO.

Kot so še dodali, so bile za pokrajinske podpredsednice izvoljene Maja Lapornik za Tržaško, Franca Padovan za Goriško in Anna Wedam za Videmsko pokrajino. Na mesto blagajnika je bil potrjen Ivo Corva. Istočasno se je sestal tudi nadzorni odbor Sveta slovenskih organizacij in izvolil za predsednika Matjaža Rustjo, so še sporočili iz SSO.

SSO je ena od dveh krovnih organizacij slovenske manjšine v Italiji. Prizadeva si za razvoj slovenske manjšine in njeno sodelovanje s Slovenijo. SSO je bil ustanovljen leta 1976 kot katoliška protiutež drugi krovni organizaciji, Slovenski kulturno-gospodarski zvezi.

Walter Bandelj

Cilj SSO je, kot je navedeno na njihovi spletni strani, ohranitev in razvoj slovenske skupnosti v Italiji v vseh vidikih političnega, socialnega, kulturnega, športno-rekreacijskega, ekonomskega in znanstvenega življenja na temeljih pluralizma, demokratične zavesti, krščanskih vrednot in avtonomije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija