KRIS USPEŠNO PRISTAL V AMERIKI: Pot trajala 15 ur, 14 ur so bili v zraku

Svet

Včeraj točno ob 12.00 je mali Kris Zudich z družino poletel z ljubljanskega letališča z letalom srbskega poslovneža Miodraga Kostića proti Los Angelesu, kjer bo na kliniki UCLA dobil odmerek zdravila Zolgensma, ki mu bo rešil življenje. Družinica je srečno pristala na ameriških tleh ob 18. uri po tamkajšnjem lokalnem času, pot pa je skupno trajala 15 ur, od česar so bili približno 14 ur v zraku, je zapisano na Facebooku Slovenskega letalskega portala.

Odmerek zdravila Zolgensma, ki lahko ozdravi spinalno mišično atrofijo, za katero boleha mali Kris iz Kopra, stane 2,3 milijona dolarjev, Slovenija pa je ta denar zbrala v pičlih šestih dneh in znesek še presegla. Let do Los Angelesa v zasebnem letalu je doniral srbski poslovnež Miodrag KostićVrednost poleta z zasebnim letalom v ZDA stane med 350.000 in 400.000 evrov. 

Po pristanku so Krisa odpeljali na Kliniko Ronalda Regana, tam pa bo ostal predvidoma dva meseca. Danes naj bi se srečali z zdravnikom losangeleške bolnišnice UCLA, zdravilo pa naj bi prejel v roku enega tedna. Nihče še ne ve, ali bo zdravilo dejansko učinkovalo, a to naj bi se po besedah Krisovega očeta Mattea Zudicha pokazalo relativno hitro. 

SUPER JUTRANJA NOVICA IZ AMERIKE????????, KJER JE KRISOVO LETALO OB 18.URI PO TAMKAJŠNJEM LOKALNEM ČASU USPEŠNO PRISTALO V LOS...

Objavil/a Slovenski letalski portal - Slovenian Aviation Site dne Sreda, 06. november 2019

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija