KRIS JE PONOVNO POMAGAL 'PODARITI' OTROŠKO ŽIVLJENJE: Vse najboljše in hvala za Urbana (FOTO)

Koper

Pred štirimi leti je Kris Zudich prejel takrat najdražje zdravilo na svetu Zolgensma. Denar zanj je zbirala cela Slovenija in v relativno kratkem času zbrala 4 milijone evrov, zdravilo je stalo 2,3 milijona. Gre za gensko zdravilo, ki se uporablja za zdravljenje spinalne mišične atrofije, ki ga je moral Kris prejeti, preden je dopolnil dve leti starosti. Kris je postal simbol boja otrok, ki večinoma zaradi prirojenih anomalij bijejo bitko za svoje zdravljenje, za svoje življenje, saj je to običajno povezano z vrtoglavimi zneski.

"Dragi Kris, hvala, ker si osvojil in povezal naša srca ter nam dal priložnost podariti otroško življenje. Veseli smo, da rasteš v zvedavega, ustvarjalnega in navihanega dečka. Želimo ti še veliko nasmejanih in igrivih dni," so zapisali na svojem Facebook profilu v društvu Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki. Pred dnevi jim je tudi s pomočjo mladega ambasadorja Krisa uspelo zbrati dobra 2 milijona evrov za Urbana.

Urbanova starša sta ustanovila fundacijo Koraki za Urbana, ki je zbirala denar, da so lahko začeli z razvojem genskega zdravila. Urbanu so diagnosticirali nevrorazvojno motnjo, sindrom CTNNB1, za katero so značilne motnje v duševnem razvoju, govorna okvara, motnje vida in vedenjske težave z avtističnimi lastnostmi, agresivnostjo ali avtoagresivnostjo ter motnjami spanja.

Ob tako pomembni obletnici, ko Kris praznuje svoj drugi rojstni dan – enega praznuje na dan, ko se je rodil – se je oglasila tudi njegova družina. Kot so zapisali, je to "dan, ki je meni in moji družini za vedno spremenil življenje". Kris je vmes uspešno prestal operacijo hrbta.

"Tako se bom lahko končno rešil steznika. Pravijo, da sem radoveden in veliko govorim. Pravijo, da mora biti v družbi prva in zadnja beseda vedno moja. Pravim, da je tako tudi prav. Vse to je mogoče zaradi vas. Zato se vam vedno znova vsem skupaj in vsakemu posebej zahvaljujem za pomoč. Velik objem, predvsem mojim soborcem, ki se borijo in vztrajajo iz dneva v dan. Želim vam vesel in miren zaključek leta," so še zapisali v Krisovi družini.

???? Dragi Kris, hvala, ker si osvojil in povezal naša srca ter nam dal priložnost podariti otroško življenje. Veseli smo,...

Objavil/a Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki dne Torek, 21. november 2023

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija