KRIMINALISTI RAZBILI SLOVENSKO KRIMINALNO ZDRUŽBO: Poleg droge zasegli tudi orožje

Kronika

Kriminalisti so razbili kriminalno združbo, ki naj bi se na območju Gorenjske ukvarjala s preprodajo prepovedanih drog. Deset oseb je osumljenih najmanj 27 kaznivih dejanj, storjena naj bi bila letos. Med drugim so zasegli okoli 850 gramov kokaina, 850 gramov amfetamina in 175 gramov heroina, so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj.

Slovenski kriminalisti so preiskavo začeli na podlagi informacij avstrijske kriminalistične službe o sumih mednarodne preprodaje prepovedane droge. V sodelovanju s kolegi iz Beljaka so prejšnji teden prijeli sedem državljanov Slovenije. Tri osumljence so pridržali in privedli k preiskovalnemu sodniku pristojnega sodišča, ki je zanje odredil pripor, policija pa še išče enega osumljenca, ki je državljan Makedonije, so pojasnili na PU Kranj.

Kriminalno združbo, ki naj bi se ukvarjala z mednarodno preprodajo prepovedane droge, so iz Slovenije vodili štirje osumljenci. "Dva od četverice sta skrbela za dobavo prepovedane droge, druga dva pa sta vodila njeno preprodajo, ki sta jo pozneje razpršila še na šest drugih osumljencev," so zapisali. Drogo naj bi preprodajali na javnih krajih in v lokalih na območju Gorenjske. Kot so pojasnili na policijski upravi, so osumljenci stari med 30 in 60 let, nekatere so že obravnavali v povezavi s prepovedanimi drogami. Z očitanimi kaznivimi dejanji naj bi pridobili približno 55.000 evrov protipravne premoženjske koristi.

Kriminalisti so prejšnji teden na območju Gorenjske in Ljubljane opravili tudi hišne preiskave. Poleg kokaina, amfetamina in heroina so zasegli tudi konopljo, hašiš, hašiševo olje, pištolo, naboje, denar in opremo za pridelavo prepovedane droge konoplja, so navedli na PU Kranj. V preiskavi so sicer dobili informacije, da naj bi "četverica osumljenih v prodajo ponujala še večje količine prepovedane droge", so dodali.

Za proizvodnjo, predelovanje, prodajo ali prodajanje oz. dajanje v promet prepovedanih drog ali nedovoljene snovi v športu je zagrožena zaporna kazen od enega do desetih let. Za prodajo, ponujanje na prodaj ali brezplačno deljenje prepovedanih drog v javnih lokalih pa je zagroženo od treh do 15 let zapora.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
NIKOZIJA |  13 .09. 2018 ob  15: 49
Černigoj je pa ja uglajen gospod. On lahko krade delavce in uničuje podjetje naših nonotov !!!
muffa |  13 .09. 2018 ob  14: 51
za krajo našega premoženja pa te oprostijo. droge je potrebno legalizirat
 |  13 .09. 2018 ob  13: 41
Bratstvo in enotnost na delu.