KRIMINALISTI O TRUPLU, NAJDENEM V VANGANELU: Niso našli znakov kaznivega dejanja

Kronika

Pred desetimi dnevi je občan v gozdu na območju med Vanganelom in Pomjanom naletel na moško truplo. V medijih se je takoj ugibalo, da gre najverjetneje za pogrešanega 23-letnega Blaža Ritošo iz Ljubljane, ki je izginil 13. junija letos. Kaj so ugotovili kriminalisti v pretečenem času in kaj je pokazala obdukcija? 

Fotografija je simbolična. 

Kriminalisti so potrdili, da gre za truplo pogrešanega 23-letnega Blaža Ritoše, a ker na obdukcijsko poročilo še čakajo, identiteta uradno še ni bila potrjena. Na truplu znakov kaznivega dejanja niso našli.

"Na kraju so policisti in kriminalisti opravili ogled. Ugotovljeno je bilo, da na truplu ni znakov nasilja. Tudi prve ugotovitve obdukcije kažejo, da smrt ni posledica kaznivega dejanja. Ker preiskava še vedno poteka in čakamo rezultate preiskav drugih inštitucij, podrobnejših podatkov zaenkrat ne moremo deliti z javnostjo," pojasnjujejo na koprski policijski upravi.

Spomnimo, prav med Vanganelom in Pomjanom je bil nazadnje zaznan signal njegovega mobilnega telefona na dan izginotja. Stekla je iskalna akcija, območje so temeljito pregledali, a šele po mesecu dni je naključni mimoidoči naletel na truplo, ob katerem je bilo tudi modro kolo, s katerim se je 23-letnik iz Kopra namenil proti Poreču.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Jazbetz |  20 .07. 2022 ob  22: 22
-1
Ma res, in pol takim verjet, da niso našli znakov nasilja, sej ne pravim, da so bili, ampak... koliko krat policaji ne najdejo znakov nasilja, ko pa so lahko tudi očitni. Kolko krat se je to že zgodilo...?
Maestral30knots |  19 .07. 2022 ob  18: 30
Ja tako zelo temeljito so pregledali da ga en mesec niso našli! Dej dej te prosim. A če bi se šlo za sina kalega politika bi bil najden takoj tako ali drugače!
Da s helikopterjem, policijskimi psi, menda celo z droni itd. ne najdes človeka od Vanganela gor proti Pomjanu mislim ajd ciao res