KRIMINALISTI NA POGORIŠČU TRAGEDIJE: Bolnišnica opravlja le urgentne zadeve, kmalu znane podrobnosti (FOTO)

Slovenija

Delo v Splošni bolnišnici Jesenice se po torkovem požaru počasi normalizira, je za STA potrdil direktor bolnišnice Janez Poklukar. Še naprej pa ostaja zaprt oddelek za zdravstveno nego, kjer trenutno še poteka kriminalistična preiskava. Bolnike s tega oddelka so premestili na internistični in kirurški oddelek.

Zaprta zaradi čiščenja ostajata tudi porodniški oddelek in porodni blok. Urgentne porode izvajajo v ustrezno urejenem drugem prostoru, porodnice pa vseeno prosijo, da se, v kolikor je le mogoče, na porod odpravijo v kranjsko porodnišnico, je za STA dejal Poklukar.

Zaradi pregleda in zagotavljanja varnosti prezračevalnega sistema je okrnjen tudi današnji operacijski program. Tako so odpovedali programske operacije, vseeno pa izvajajo urgentne operacije in operacije, ki jih akutno poškodovani in oboleli na Gorenjskem potrebujejo.

Normalno pa delujejo urgentni center in klinični oddelki z izjemo porodniškega. Poleg tega normalno delujejo tudi specialistične ambulante. Kar pa se tiče obiskov, velja omejitev zaradi pojava gripe in povečanega števila drugih virusnih obolenj, je še pojasnil Poklukar.

V zvezi z bolnikom, ki so ga v kritičnem stanju pripeljali v ljubljanski klinični center, je Poklukar dejal le, da ostaja v kritičnem stanju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija