KRIČANJE IN RAZBIJANJE V SEČOVLJAH: Policisti so ugotovili, da sta Hrvata pretepla domačina

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 62 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 161 klicev. Obravnavali so 16 prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom in dve tatvini ter en rop, zaradi kršitve javnega reda in miru je bilo sedem intervencij.

Ob 7.56 so policisti dobili informacijo, da je v Sečovljah slišati kričanje in razbijanje. Policisti so bili takoj napoteni na kraj. Ugotovili so, da sta v stanovanje prišla dva državljana Hrvaške, ki sta pretepla 50-letnega domačina ter mu vzela nekaj denarja. Po prvih podatkih gre za spor zaradi dolgov. Policisti zadevo obravnavajo kot kaznivo dejanje ropa in nasilništva. Nadaljuje se z zbiranjem obvestil.

Dopoldan je v Postojni 64-letna ženska napadla sosedo in jo lažje poškodovala. Najprej jo je zmerjala in nanjo kričala, zatem pa porinila v zid in jo udarila. Sledi ji kazenska ovadba za kaznivo dejanje grožnje in lahke telesne poškodbe.

Popoldan je 43-letnik najprej prišel v spor z uslužbenko na banki, nato še z uslužbenci na centru za socialno delo. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Ob 19.40 je 36-letnik v koprskem lokalu v vinjenem stanju kršil javni red in mir ter s kršitvijo ni prenehal. Odredili so mu pridržanje in mu izdali plačilni nalog.

Na cestah

Ob 10.15 je v Vanganelu 53-letni voznik avtomobila zaviral pred prehodom za pešce. 58-letni motorist, ki je peljal za njim, je prav tako zaviral, vendar je pri tem izgubil oblast nad motorjem in padel ter se lažje poškodoval. Izdali so mu plačilni nalog. 

Pri Danah so ob 20.30 ustavili 28-letno voznico osebnega avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so zasegli, za voznico bo podan obdolžilni predlog.

Na izvozu z avtoceste pri Postojni so ob 21.15 ustavili osebni avtomobil Škoda octavia, ki ga je vozil 53-letni državljan Latvije. Prevažal je štiri državljane Turčije. Državljani Turčije so bili odpeljani v azilni dom, za voznika sledi kazenska ovadba. 

Vlom v barko

V Portorožu je nekdo vlomil v barko. Skupaj z ukradenimi alkoholnimi pijačami in poškodbo barke je povzročil za 3000 evrov škode.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija