KRENILA STA ISKATI KONEC SVETA IN KONČALA V KARANTENI: Dogodivščina italijanskega para polni medije

Svet

Leto 2020 je z epidemijo nenačrtovano zaustavilo načrte ljudi, ki verjamejo, da je Zemlja ravna ploskev. Planirali so namreč ekspedicijo na Antarktiko, kjer so upali, da bodo našli ogromen ledeni zid, za katerega verjamejo, da obkroža naš planet. Par iz Italije je vzel stvari v svoje roke.

Mož in žena iz Benetk sta odplula proti Lampeduzi, da bi našla konec sveta, za katerega verjameta, da se nahaja v bližini tega sicilijanskega otoka, poroča La Repubblica.

Najprej sta prodala avto in kupila barko v kraju Termini na severu Sicilije. Nato sta morala obpluti otok, da bi prišla do Lampeduze, ki je v zadnjih desetih letih postala pogosta tranzitna točka migrantov in prebežnikov, ki poskušajo priti iz Afrike preko Sredozemskega morja v Evropo.

Vendar nista priplula do svoje destinacije, ampak do majhnega otoka Ustica, ki se nahaja severozahodno od kraja in zelo daleč od Lampeduze.

Zdravnik, ki jima je priskočil na pomoč, je za medije povedal, da je par uporabljal kompas, kar se mu je zdelo naravnost smešno, glede na to, da naprava deluje na osnovi zemeljskega magnetizma. "Načelo, ki bi ga kot ljudje, ki verjamejo, da je Zemlja ravna ploskev, morali zavračati," je povedal za časnik La Stampa.

Par so odpeljali v karanteno na otoku Ustica, potem ko je dvakrat poskušal pobegniti. Po koncu karantene sta se s trajektom vrnila v kontinentalno Italijo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Marko |  07 .09. 2020 ob  14: 23
Še dobro, da sta zamenjala Ustico z Lampeduso, ker če bi pluli naprej bi prispeli v Libijo in tam bi se resnično za njiju svet končal.
Istriano |  07 .09. 2020 ob  14: 07
Uporaba kompasa je popolnoma normalna, samo je pa potrebno znat pluti.