KREKU GROZIJO S SMRTJO, VHOD V NIJZ POLILI Z GNOJNICO: Je za vse kriva napoved močnega epidemičnega vala? (FOTO)

Kronika

Neznani storilec je danes ponoči s tekočino močnega vonja, predvidoma gnojnico, polil vrata stavbe Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). "Zlivanje gnojnice, poškodovanje lastnine, grožnje zaposlenim in sovražni govor niso sprejemljiv način komuniciranja," so zapisali na Twitterju. Dogodek so že prijavili policiji.

Na Policijski upravi Ljubljana so ob tem pojasnili, da so nekaj po polnoči prejeli obvestilo, da je neznani storilec s tekočino z močnim vonjem polil vrata ene izmed stavb na območju centra Ljubljane. Na kraju so našli tudi manjše vedro z omenjeno snovjo. O dogodku še zbirajo obvestila in bodo glede na vsa ugotovljena dejstva tudi ustrezno ukrepali.

Direktor NIJZ Milan Krek je bil lani deležen groženj. Že lani poleti je namreč napovedoval močan drugi epidemični val. "To napovedovanje je imelo za posledico kar nekaj groženj, ki sem jih dobival," je dejal. Takrat je povedal, da je zadnjo grožnjo s smrtjo dobil v petek, poleg tega mu vsakič, ko pride iz stavbe NIJZ, nekdo sledi.

Na NIJZ so marca prejeli tudi že sumljivo pošiljko, za katero pa se je izkazalo, da ni bila nevarna.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
štupido |  13 .10. 2021 ob  18: 16
Kako ni tega predvidel če mu rata predvidet epidemije ?
manemebasat |  13 .10. 2021 ob  14: 23
Kreten si ne zasluzi nic dobrega!
Sef |  12 .10. 2021 ob  21: 49
20
Kreker samo poglej kako imas masko. A te ni sram? Prvo si obrij brado in potem si nadeni gor masko, ker ti gre covid virus pod masko in med brado ven.
td |  12 .10. 2021 ob  18: 54
Toleranca nič do takih groženj in dejanj, problem pa je, ker policija redko uspe karkoli raziskat (pa ne, da mislim, da je s tem avtomatično kriv kader policije). Podobno je z zakoni, kot, da jih nimamo, če nihče ne zagotavlja njihovega spoštovanja.