KREK BREZ MASKE NA BENCINSKI?! To pa ni OK, od nas zahtevajo, da se držimo pravil, oni pa tako?!

Slovenija

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik se je v četrtek preventivno testiral na novi koronavirus. A na rezultate testa ni počakal v samoizolaciji, pač pa je obiskal kozmetični salon, je poročal POP TV. Direktor NIJZ Milan Krek pa je po poročanju Televizije Slovenija gorivo na bencinskem servisu točil brez zaščitne maske.

Koritnik je rezultat testa, ki je pokazal, da ni okužen z novim koronavirusom, prejel danes zjutraj.

Koritnik je za POP TV povedal, da so se pretekli teden na ministrstvu pojavile okužbe, zato se je odločil, da se bo preventivno testiral, še posebej, ker je imel danes obveznosti v DZ.

Ker, kot pravi, ni imel neposrednega stika z okuženimi, mu samoizolacija ni bila svetovana. Ob testiranju praviloma sicer ljudje dobijo navodila, ki pravijo, da se morajo do rezultatov obnašati, kot da so okuženi.

Koritnik pa je prosti čas - bil je namreč na dopustu - izkoristil za obisk kozmetičnega salona. Tam pa naj bi po poročanju POP TV kršil tudi vladni odlok, saj je bilo v salonu hkrati pet ljudi. "Prostor je velik, v njem sem bil skupaj z zunajzakonsko partnerko," je očitke zavrnil Koritnik, ki meni, da njegova ministrska funkcija ni ogrožena.

Na vprašanje, če se mu zdi primerno, da je kozmetični salon obiskal v času, ko je vlada na seji sprejemala ukrepe za zapiranje države, pa je Koritnik odgovoril: "Meni se zdi primerno, da ima vsak pravico do letnega dopusta."

Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Krek pa je v četrtek na bencinskem servisu v Ljubljani točil gorivo brez zaščitne maske. V pogovoru za Televizijo Slovenija je to potrdil in rekel, da je bil utrujen in ni nikogar ogrožal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  24 .10. 2020 ob  09: 53
ob policijski uri, prepovedih in grožnjah smo še vedno najbolj ogroženi od fašistične oblasti in predsednika, ki nima mnenja!!!!!! čakam prelet avionov