KREK BO DOBIL NOVO FUNKCIJO: Na NIJZ po novem dva direktorja

Slovenija

Vlada je sprejela spremembo sklepa o ustanovitvi Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). S tem bo uveden položaj strokovnega direktorja, naziv direktor pa bo preimenovan v generalnega direktorja. Strokovnega direktorja NIJZ bo imenoval in razreševal generalni direktor, so včeraj zapisali v sporočilu po seji vlade.

Aktualni direktor NIJZ Milan Krek

Strokovni direktor bo predsedoval strokovnemu svetu NIJZ, načrtoval, organiziral in nadziral izvajanje strokovnega dela, predlagal prioritete razvoja strokovne, izobraževalne in raziskovalne dejavnosti v skladu z razvojem teh dejavnosti in nacionalnim programom na področju javnega zdravja ter skrbel za strokovno izobraževanje in usposabljanje javnih delavcev zavoda.

Njegova naloga bo tudi skrb za strokovno povezovanje NIJZ z drugimi zdravstvenimi zavodi v državi in tujimi ustanovami na področju javnega zdravja in nadziranje standardov kakovosti dela in sprejemanje ukrepov ob njihovem neizpolnjevanju. Strokovni direktor bo tudi izvrševal sklepe strokovnega sveta, sveta zavoda in ustanovitelja, v primeru izgube pa bo sodeloval v postopku ugotavljanja strokovnih razlogov izgube in pri pripravi sanacijskega programa.

Strokovni direktor času svojega mandata ne sme zasedati drugih delovnih mest, na katerih se opravljajo naloge, vezane na mandat. Mandat strokovnega direktorja pa je vezan na mandat generalnega direktorja, so še zapisali v sporočilu po seji vlade.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  20 .05. 2021 ob  19: 42
škifo !
jezna |  20 .05. 2021 ob  11: 15
In veselo se bojo množili. Funkcija na funkcijo in koristi nič.
Ištrijan |  20 .05. 2021 ob  11: 11
To ustanavljanje funkcij je morda namenjeno parkiranju zaslužnih članov S(d)S partije oz. njenih najbolj zvestih satelitov?! Samo vprašam, tako iz firbca....