KRATEK STAŽ PIRANSKE PODŽUPANJE: Barbara Imenšek o tem, kaj je bil razlog za njen odstop

Piran

Včeraj smo poročali, da je piranska podžupanja Barbara Imenšek nepreklicno odstopila s funkcije, izstopila pa je tudi iz županove liste LAK. Kaj je bil povod za njeno odločitev in kdaj se je odločila za odstop? Je prišlo do razhajanj z županom ali so bili razlogi drugje?

Imenšek je pojasnila, da je o odstopu začela resno razmišljati po sestanku v zasedbi Liste Andreja Korenike v začetku aprila, zanj pa se je dokončno odločila sredi aprila, ko je o tem obvestila tudi župana. Kaj je bil povod za njeno odločitev, ni razkrila, povedala je le, da z županom določene stvari vidita drugače in da nista našla skupnega jezika. Poudarila je še, da je bil njen odstop izključno posledica razhajanj z županom in da v nasprotju z govoricami ni povezan z nedavno zaposlitvijo v kabinetu župana ali drugimi razlogi.

"Kasneje smo se dogovarjali še o možnostih drugih oblik sodelovanja, da bi nadaljevala z začetim na področju podjetništva, vendar sem po pogovoru z županom 5. maja ugotovila, da to žal ni možno in smo končali zgodbo," je dejala.

Svoje delo na funkciji podžupanje sicer ocenjuje kot dobro, saj ji to priznavajo posamezniki, ki so bili tako ali drugače del projektov, ki jih je vodila, med njimi so tudi takšni, ki že žanjejo rezultate.

"To pa je bil glavni namen – da pomagam občanom. V tem času sem začela z mesečnimi srečanji z občani, naredila nekaj potez glede Granda, ki že prinaša pozitivne učinke v proračun, začela s podjetniškimi srečanji in odprla možnost sedmim podjetnicam, da se vključijo v mentorski program Googla, aktivno sodelovala v snovanju strategije za mlade, ki se bo v maju zaključila. To so projekti, kjer so že rezultati, tistih, ki so daljšega roka, tukaj ne bom omenjala," je še pojasnila.

Danes smo imeli prvo srečanje na temo dogajanja v Občina Piran - Comune di Pirano decembra 2023. Najlepša hvala vsem, ki...

Objavil/a Barbara Imenšek dne Četrtek, 04. maj 2023

Na vprašanje, zakaj je izstopila tudi iz LAK-a in kakšne načrte ima za naprej v vlogi svetnice, pa Imenšek odgovarja, da "glede na to, da je LAK župan, je jasno, da ne morem biti več del te skupine". Kot svetnica, pravi, bo svojo vlogo opravljala v korist občanov in jim bo na voljo za srečanja, tako kot je to počela v vlogi podžupanje na tako imenovanih "govorilnih urah kabineta".

"Kot svetnica sedaj ne bom kategorično zavračala vsega, kar bo predlagal župan, saj verjamem, da je potrebno projekte, ki so v dobro občine in občanov podpreti, ne glede na predlagatelja, saj smo nenazadnje v občinskem svetu zaradi in za občane," zaključuje Imenšek.

A številni občani so na družbenih omrežjih zdaj že nekdanji podžupanji očitali, da bi bilo - ker je izstopila iz LAK, "politično higienično" mandat občinske svetnice vrniti. Po njihovem mnenju ji je LAK kot nosilki liste financiral tudi volilno kampanjo, zdaj pa je lista ostala brez enega svetniškega mesta. 

Nad takšnimi očitki je presenečena in razočarana. "Zelo zanimivo se mi zdi, da se ljudem v življenju tako malo dogaja, da se morajo ukvarjati z drugimi, saj očitno v svojem življenju nimajo kaj početi. Še ena zanimivost je, da ljudje s tako lahkoto pod krinko anonimnosti in lažnih profilov pišejo mnenja, širijo neresnice in zakaj? Da se morda tisti trenutek počutijo sami bolje. Žalostno", je zapisala v odgovoru.

Ob tem je izpostavila, da smo zadnje čase priča precejšnjemu nasilju v vseh oblikah in širjenje neresnic je tudi oblika nasilja nad posameznikom. Še posebej, če v te neresnice vlečejo druge osebe, ki nimajo z ničemer nobene zveze. In potem se čudimo, če se dogajajo stvari, kot smo jim priča v zadnjem tednu in se sprašujemo kako?  

"Bila sem vodja volilne kampanje LAK in v to sem vložila ves svoj čas, znanje in vire in, ko to ovrednotite, je takoj jasno, da mi ni LAK financiral volilne kampanje, saj je bil moj vložek precejšen, zato se mi niti najmanj ne zdi nehigienično, če ostanem v občinskem svetu," očitke zavrne Imenšek.

Za komentar glede njenega odstopa smo se obrnili tudi na Občino Piran, njihove odgovore še čakamo. Se je pa na svojem Facebook profilu odzval Korenika, ki je zapisal, da je prejel odstop Imenškove: "Zahvaljujem se ji za vse doslej opravljeno delo in vloženi trud v prvih štirih mesecih novega mandata ter ji želim še naprej uspešno delo v Občinskem svetu Občine Piran, v katerem bo občanke in občane že na prihodnji seji zastopala kot neodvisna svetnica."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija