KRAŠKI GASILCI DVAKRAT V BOJ Z OGNJEM: Plameni zajeli borovce in divje odlagališče

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah posredovali v 35 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 137 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in eno z lažjimi poškodbami. Zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali eno tatvino in dva vloma. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali štirikrat, obravnavali so tudi dva požara.

Včeraj popoldne je dvakrat zagorelo pri Sežani. Prvi požar je bil 300 metrov oddaljen od glavne ceste Ponikve –Kobdilj. Zagoreli so visoki borovci. Zaradi verjetnosti hitre širitve so bili aktivirani vsi gasilci s kraškega območja. Skupaj naj bi po prvih podatkih pogorelo osem hektarjev borovega gozda.

Drugič je zagorelo na divjem odlagališču med Krajno vasjo in Pliskovico, kamor okoliški kmetje in vinogradniki vozijo rožje trt in ostalo vejevje. Zgorelo je približno pol hektarja podrasti. Vzrok požara je po vsej verjetnosti biološki samovžig odpadnega materiala z njiv in vinogradov. Materialna škoda ni nastala.

Včeraj dopoldan so iz izolske bolnišnice poklicali policiste in povedali, da je pri njih na zdravljenju Koprčan, ki je padel s kolesom ter se pri tem poškodoval. Po padcu se je pobral in se peš napotil do ZD Koper na Dellavallejevi ulici, kjer so poklicali reševalce. Poškodovanca so prepeljali v izolsko bolnišnico. Sledi hitri postopek.

Včeraj popoldne je v trgovino v Kopru prišel domačin, ki ni upošteval zaščitnih varnostnih navodil in je prišel v konflikt z varnostnikom, o čemer smo že poročali.

V drugi koprski trgovini pa je prodajalka zadržala 22-letnega državljana Srbije, ki začasno prebiva v Luciji, ker je ukradel več artiklov. Sledi mu kazenska ovadba in predlog Zdravstvenemu inšpektoratu (ZIRS) zaradi kršitve določil Odloka o začasni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS ter prepovedi gibanja izven občin.

V Luciji so policisti 53-letnemu vozniku zasegli osebni avto, ker je vozil v času, ko mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

Iz lovske koče nad Neverkami je nekdo ukradel agregat, vreden 1000 evrov.

Policija še vedno ugotavlja posamezne kršitve odloka o prepovedi gibanja. Opažajo zbiranje mladine na javnih krajih, prehode v druge občine, pa tudi zbiranja doma. Nekaj je še vedno tudi izletnikov. Ponovno apelirajo na vse, naj se omejitev držijo. Kontaktna telefonska številka za vprašanja glede omejitve gibanja je: 01/ 514 70 01. Pokličete lahko vsak dan, tudi ob sobotah in nedeljah, med 7. in 19. uro. Lahko pa tudi pišete, in sicer na elektronski naslov: info.koronavirus@policija.si.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija