KRAŠEVCU PODALJŠALI PRIPOR V BOLNIŠNICI: Zdravil naj bi se tudi v Centru za duševno zdravje v Kopru

Kronika

49-letni A.G., ki je v soboto na avtocesti pri Devinu povzročil prometno nesrečo s smrtnim izidom, ostaja v priporu. Kot pravijo njegovi sorodniki, že dlje časa trpi za eno od oblik shizofrenije, zaradi česar je redno jemal zdravila. Italijanski mediji poročajo tudi, da naj bi se zdravil v Centru za duševno zdravje v Kopru.

Povzročitelja nesreče so v šoku našli hoditi po avtocesti.

Tržaški preiskovalni sodnik Marco Casavecchia je sledil predlogu državnega tožilca Mattea Trapanija, naj zaradi nevarnosti ponovitve kaznivega dejanja za povzročitelja sobotne nesreče podaljša pripor.

Italijanski mediji sicer poročajo, da je A.G., doma iz Komna na Krasu, pridržan v tržaški bolnišnici, pod nadzorom in pregledi psihiatrov. Gre za ugoditev zahtevi zagovornikov obtoženega, da njuna stranka pripor preživi v zdravstveni ustanovi. Odvetnika sta sporočila še, da bodo imenovali svetovalca, ki bo v celoti ocenil njegovo duševno stanje, piše portal Trieste Prima. 

Moški, ki je bil vrtnar, naj bi že nekaj desetletij trpel za obliko paranoidne shizofrenije. Živel je pri očetu in naj bi bil na zdravljenju v Centru za duševno zdravje v Kopru, nekaj časa pa je preživel tudi v bolnišnici. Po besedah ​​družinskih članov je redno jemal zdravila, ki so mu bila predpisana. Vendar to očitno ni preprečilo, da v soboto zjutraj ne bi z bratovim avtomobilom zapeljal na avtocesto v napačno smer in povzročil tragične nesreče.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
nylarazgotra |  10 .02. 2022 ob  21: 47
Shizofrenija je resna in huda bolezen. Če bi fant redno jemal zdravila do takega blodenja nebi prišlo in tudi do nesreče.oOitno ni jih spil. Saj to je žalostna tragedija.Edino kar se sprašujem je to , ali bi moral biti 24 ur pod nadzorom, torej v bolnici.