KRALJICA VEČ KOT ŽALOSTNA: Harry in Meghan z navedbami o rasizmu sprožila pravi vihar

Svet

Britanska kraljica Elizabeta II. je včeraj sporočila, da so jo zelo razžalostili očitki rasizma, o katerih sta v eksplozivnem intervjuju govorila princ Harry in njegova soproga, vojvodinja sussekška Meghan. Kraljica je izrazila še globoko zaskrbljenost in izrazila sočutje s parom, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Vsa družina je razžaloščena, odkar je bila v celoti seznanjena s tem, kako težka so bila zadnja leta za Harry in Meghan," je sporočila kraljica v izjavi.

"Izpostavljeni problemi, predvsem glede rasizma, so zaskrbljujoči. Čeprav se nekateri spomini razlikujejo, jih jemljemo zelo resno in jih bomo v družini nagovorili zasebno," je še zapisala.

Kraljica je zagotovila, da bodo Harry, Meghan in njun sin Archie vedno ljubljeni člani družine.

Buckinghamska palača se je od objave intervjuja v nedeljo soočala z velikimi pritiski glede odziva na očitke rasizma, ki jih je Meghan izpostavila v pogovoru z Oprah Winfrey.

Vojvodinja je v pogovoru povedala, da je med njeno nosečnostjo neimenovan predstavnik palače ugibal, kako temna bo koža njunega otroka. Oprah Winfrey je ob razkritju obnemela. V eksplozivnem intervjuju je par razkril tudi več drugih vpogledov v skrivnosti delovanja kraljeve družine.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Cazzimperio  |  10 .03. 2021 ob  16: 17
Megan se je zlagala, Oprah pa je odprla usta in pobelila. WBM
Kdor pozna Anglijo ve, da niso rasisti. Henry nima sreče.....
hribi |  10 .03. 2021 ob  09: 48
Ko malce pregledaš zgodovino kraljev in predvsem kraljic na otoku ti hitro postane jasno, da je to leglo spletk, prevar in milo rečeno pokvarjenosti, ki je ljudje ne poznajo. Poročanje zaradi vpliva, incestna razmerja, zahteve po moških potomcev je prineslo v delovanju Angleške cerkve in monarhije mnogo žalostnih in tragičnih zgodb. Na žalost ugotavljam, da se tudi v 21 stoletju to ni spremenilo.
Istriano |  10 .03. 2021 ob  09: 19
Kraljica naj jim lepo vzame naslove, dediščino in "žepnino" in adijo Harry in Megan. To je tako, če se rodiš v zlati zibelki in ti to ni dovolj, da moraš s....i okoli. Harry če ti ne paše biti princ, bodi pa sirotinja, bi morala reči kraljica.