KRAJNC OSTAJA NA ČELU AERODROMA PORTOROŽ: Pridružil se mu bo še en direktor

Piran

Lastniki Aerodroma Portorož so na nedavni skupščini potrdili direktorja Roberta Krajnca na čelu družbe za nov petletni mandat. Določeno pa je bilo tudi, da se bo Krajncu pridružil še en direktor, ki bo deloval brezplačno, zadolžen pa bo predvsem za nadzor finančnega poslovanja družbe. Sklepi so bili sprejeti soglasno, je neuradno izvedela STA.

Aerodrom Portorož od začetka lanskega leta lastniško obvladuje srbski poslovnež Miodrag Kostić prek družbe Hotel Palace Portorož, ki ima nekaj več kot 53-odstotni lastniški delež. Preostala družbenika sta piranska občina s 36,2-odstotnim deležem in družba CPK z 10,25-odstotnim deležem. Kostić je že pred časom nameraval ob bok direktorju Krajncu postaviti še enega, svojega direktorja, a se je prejšnja skupščina končala brez dogovora. Za takšno potezo bi namreč potreboval soglasje najmanj 75 odstotkov lastništva družbe, so pred časom poročale Primorske novice.

Portoroško letališče je zaradi razmer, povezanih z epidemijo covida-19, po obetavnem začetku leta spomladi doživelo popoln obstanek dejavnosti. Za privabitev gostov v poletni sezoni so sicer nedavno pripravili novo promocijsko kampanjo. V vodstvu aerodroma že dalj časa opozarjajo na nujnost povečanja in obnove infrastrukture, vključno s podaljšanje pristajalne steze.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija