KOTIČKI PONOVNE RABE NA SERMINU IN V DVORIH: Praktične nagrade za še delujoče elektronske aparate

Koper

S 1. aprilom se začenja akcija zbiranja še delujočih električnih in elektronskih aparatov. Z njo želita družbi Zeos in Marjetica Koper, spodbuditi prebivalce slovenske Istre k oddaji še delujočih aparatov v kotičke ponovne uporabe, ki so bili vzpostavljeni februarja. Akcija poteka v sklopu projekta Life Spodbujamo e-krožno.

Občanke in občani lahko v akciji sodelujejo tako, da obiščejo enega izmed zbirnih centrov in v tamkajšnji kotiček za še delujoče aparate oddajo svoj aparat, ki še dobro dela, a ga ne potrebujejo več.

Vsi, ki bodo ob oddaji zaposlenemu povedali, da so videli oglas o akciji, pa bodo v mesecu aprilu tudi simbolično nagrajeni.

V kotičke je dovoljeno predati le aparate, ki so delujoči in primerni za ponovno uporabo. Vsem zbranim aparatom se bo nato preverila funkcionalnost in električna varnost, nakar bodo vrnjeni na trg ali pa bodo podarjeni.

Projekt se izvaja v sodelovanju z Zbornico komunalnega gospodarstva pri GZS in podjetjem TSD, d.o.o. ter je sofinanciran s strani Ministrstva za okolje in prostor RS ter Evropske komisije.