KOT ZAKLETA TRUBARJEVA ULICA: Po lanskem uničujočem požaru na številki 40, tokrat zagorelo na hišni številki 38 (FOTO)

Piran

Včeraj smo poročali o požaru, ki je v petek zvečer izbruhnil v Piranu. Na nas je obrnila bralka, prebivalka Trubarjeve ulice, ki je povedala, da je zagorelo na hišni številki 38. Spomnimo, avgusta lani je obsežen požar uničil trinadstropno stanovanjsko hišo na naslovu Trubarjeva ulica 40.

Kot so sporočili z Uprave za zaščito in reševanje, se je v petek ob 22.11 na Trubarjevi ulici začelo kaditi in iskriti v elektro omarici na objektu, nato pa so izrbuhnili ognjeni zublji.

Na kraj so prišli piranski prostovoljni in koprski poklicni gasilci, ki so pogasili požar, pregledali objekt s termovizijsko kamero, prezračili prostore in jih pregledali z merilnikom plinov. Lastnik je moral stanovalce preseliti, ker je bil objekt po požaru neprimeren za bivanje.

Kot nam je povedala bralka, ki stanuje v isti ulici, je v petek prišlo do požara na hišni številki 38. "Lastnik je po lanskem požaru vse lepo saniral in že začel sprejemati nove goste, ki pa jim je moral v petek zvečer poiskati novo prenočišče," je pojasnila.

Avgusta lani je na Trubarjevi ulici 40 izbruhnil obsežen požar, ki je uničil trinadstropno hišo, ogenj pa je ogrožal tudi objekte, ki mejijo na hišo. Hiša je bila popolnoma uničena, v pritličje se je usul strop. Zaradi dima so v bolnišnico prepeljali štiri ljudi, šest so jih morali evakuirati.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istrijan |  21 .06. 2020 ob  21: 36
-2
Alfa zate in vse, ki so dali plus, ker očitno ne znate brat:

"Lastnik je po lanskem požaru vse lepo saniral...".

Bolj jasno kakor to ne vem kako bi lahko povedali, da je več kakor očitno napeljava bila nova.
alfa |  21 .06. 2020 ob  11: 30
10
ja ni kej jamrat,treba kaj tudi vlagat v te starudije