KOT NALAŠČ ZA KRATKE ROKAVE IN SPREHOD OB MORJU: Čez dan tudi do 28 stopinj Celzija

Slovenija

Danes bo pretežno jasno, v hribovitem svetu bo čez dan nastalo nekaj plitke kopaste oblačnosti. Na Primorskem bo dopoldne še pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24, na Goriškem do 27 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V soboto bo sončno, v hribovitem svetu bo čez dan nastalo nekaj plitke kopaste oblačnosti. Jutranje temperature bodo od 5 do 10, na Primorskem okoli 12, najvišje dnevne od 24 do 28 stopinj Celzija.

Obeti: V nedeljo bo sončno in zelo toplo za ta čas. V ponedeljek bo dokaj jasno s koprenasto oblačnostjo. Proti večeru se bo od severozahoda začelo oblačiti.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope vztraja območje visokega zračnega tlaka. Nad severnim Atlantikom se nahaja ciklonsko območje. Nad naše kraje v višinah priteka zelo topel in suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo povečini jasno, predvsem v Alpah bo sredi dneva nastala kopasta oblačnost. V Kvarnerju bo še pihala šibka burja, ki bo do večera ponehala. V soboto bo pretežno jasno, sredi dneva lahko v hribovitem svetu nastane kopasta oblačnost.

Biovreme: Danes in v soboto bo vpliv vremena na počutje ugoden in vzpodbuden. V soboto sredi dneva bo povečana toplotna obremenitev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija