KOSTIĆA MIKA VINAKOPER: Ponudbo za Adriafin naj bi oddal tudi srbski tajkun

Koper

Kot smo poročali včeraj, sta ponudbi za nakup Istrabenzovega 50-odstotnega deleža v podjetju Adriafin in s tem pomembnega vpliva v Vinakopru oddali tudi Klet Brda in vinska klet Vipava 1894. STA pa danes neuradno piše še o drugih akterjih, ki naj bi oddali ponudbe za nakup, med njimi je tudi srbski poslovnež Miodrag Kositić.

Prejšnji petek se je iztekel rok za oddajo zavezujočih ponudb za 50-odstotni delež v Adriafinu, ki je v lasti Istrabenza. Delež v Adriafinu je pomemben zlasti zato, ker ima družba v lasti 77,7 odstotka Vinakopra. Najpomembnejša vinska klet na tem območju na skupno desetih legah premore 590 hektarjev vinogradov v vinorodnem okolišu Slovenske Istre. V Istrabenzu v času, ko teče prodajni postopek, sicer ostajajo skopi z informacijami.

Včeraj smo poročali o tem, da sta ponudbo oddali tako Klet Brda kot Vipava 1894, oboji pri tem poudarijajo sinergije, ki bi izhajale iz tovrstnega združevanjaNeuradno pa naj bi zavezujoče ponudbe med drugimi oddali tudi podjetnik Marjan Pišljar oz. njegova Metalka Commerce, odvetnik Dušan Korošec in srbski poslovnež Miodrag Kostić.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Monteverdi |  06 .03. 2019 ob  16: 21
Ja, samo še to manjka, da VINAKOPER kupijo "trapolerji" in ne vinarji. Sramota za regijo, sramota za Slovenijo!