KOSTIĆ BI VLAGAL V PORTOROŠKO LETALIŠČE: Obetajo se tudi nove letalske povezave

Piran

Poročali smo že, da je konec minulega leta srbski poslovnež Miodrag Kostić prek družbe Hotel Palace Portorož postal večinski lastnik Aerodroma Portorož, ki tudi upravlja z letališčem. Kot pišejo Primorske novice, Kostić načrtuje vlaganja v zastarelo infrastrukturo in nove letalske povezave. Prizadeva si tudi za dokončanje postopka sprejemanja državnega prostorskega načrta za to območje.

Že pred leti je Miodrag Kostić napovedal, da si želi iz Portoroža narediti svetovno destinacijo, te pa imajo tudi svoja lastna letališča, na katerih so prisotni različni letalski prevozniki. Kot so za časnik povedali v Kostićevem podjetju MK Group, sprejem prostorskega načrta pomeni podlago za nadaljnji razvoj letališča, s čimer imajo v mislih obnovo in posodabljanje zastarele letališke infrastrukture. Načrti vključujejo tudi podaljšanje steze in gradnjo dodatnih hangarjev. Podjetje je potrdilo tudi, da načrtujejo vzpostavitev novih letalskih povezav.

Druga največja lastnica Aerodroma Portorož ostaja Občina Piran. Novi župan Đenio Zadković je za časnik zagotovil, da občina svojega deleža ne bo prodala.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Erazem |  07 .01. 2019 ob  09: 40
Za začetek naj zamenjajo nesposobnega bivšega policaja in sedaj nesposobnega direktorja. Naj se ukvarja s politiko na lastne stroške in ustanavlja nove stranke.
porkamalora |  06 .01. 2019 ob  13: 04
Le zakaj se mi že vnaprej zdi, da nove povezave ne bodo z Dunajem ali Benetkami ampak s Prizrenom in Bačko Palanko, točno tako kot do sedaj po zemlji. O le zakaj...