KOŠARKARSKA REPREZENTANCA MOČNO OSLABLJENA: Kvalifikacije bodo tudi v koprski Bonifiki

Koper

Močno oslabljeno slovensko košarkarsko reprezentanco čaka prva akcija po razočaranju in porazu v četrtfinalu eurobasketa. Z zgolj dvema igralcema, ki sta nastopila septembra v Nemčiji - Edom Murićem in Žigo Samarjem, se bo zoperstavila Izraelu in Nemčiji v kvalifikacijah za SP 2023.

Slovenija bo v petek, 11. novembra, v Tel Avivu igrala ob 13. uri, z Nemčijo pa se bo pomerila v ponedeljek, 14. novembra, ob 18. uri v koprski Bonifiki.

Selektor Aleksander Sekulić je v reprezentanco poleg Murića in Samarja povabil še dvanajst igralcev. To so: Jakob Čebašek, Gregor Glas, Robert Jurković, Urban Klavžar, Miha Lapornik, Jurij Macura, Blaž Mahkovic, Jordan Morgan, Bine Prepelič, Leon Stergar, Jan Špan in Petar Vujačić.

Na zboru reprezentance v nedeljo v Ljubljani so manjkali Jordan Morgan, Žiga Samar, Edo Murić in Gregor Glas. Medtem ko se bodo prvi trije izbrani vrsti pridružili v ponedeljek popoldan, pa je status Gregorja Glasa še vprašljiv. Njegova ekipa Partizan v četrtek igra tekmo evrolige, kar pomeni, da Glas v petek ne bo na voljo selektorju za obračun v Izraelom.

"Vsako cikel kvalifikacij za SP prinaša določene logistične težave, ki jih sproti rešujemo, tako da pričakujemo, da bomo kompletni šele danes zvečer. Manjkal bo le Glas, ki ima še obveznosti v klubu, Edo Murić pa bo najprej odšel na pregled k našim zdravnikom, da vidimo, kakšno je stanje njegovega kolena," je na zboru reprezentance povedal direktor ekipe Matej Likar.

Prihajajoči tekmi bosta zelo pomembni, saj Slovenija še nima zagotovljenega mesta na svetovnem prvenstvu, ki bo avgusta in septembra prihodnje leto na Filipinih, Japonskem in v Indoneziji. Po osmih krogih ima pet zmag in je tretja v skupini. Finska in Nemčija imata z izkupičkom 7-1 že vozovnico za Azijo, za Slovenijo pa so Švedska s 3-5, Izrael, ki ima prav tako tri zmage in pet porazov, ter Estonija (2-6). Na SP se bodo uvrstile prve tri reprezentance.

Glede na razplet v prejšnjih kvalifikacijah za SP 2019 Slovenija potrebuje še dve zmagi iz preostalih štirih tekem, morda pa ji bo ob ugodnem razpletu na ostalih tekmah zadostovala že ena. V februarskem ciklu jo čakata še preizkušnji z Estonijo v gosteh ter doma z Izraelom.

"Zavedamo se, da sta pred nami dve zelo pomembni tekmi, hkrati pa vemo, da nismo v vlogi favorita, saj imamo precej pomlajeno in oslabljeno ekipo. Ravno to pa je lahko naša prednost. Pokazati moramo pravo energijo, željo in presenetiti tekmeca. Še posebej pomembna bo tekma v Izraelu, kjer si lahko z zmago na stežaj odpremo vrata na svetovno prvenstvo," je povedal Jakob Čebašek.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija