KOŠARKA 3X3 TIK OB MORJU: Konec tedna bo Portorož gostil mednarodni turnir (FOTO)

Piran

Košarkarski klub 3x3 Piran v sodelovanju s Košarkarsko zvezo Slovenije v soboto in nedeljo v Portorožu organizira mednarodni reprezentančni turnir v košarki 3x3. Na prizorišču tik ob morju, v dvorani Monfort, kjer so nekoč solinarji skladiščili letni pridelek, se bo pomerilo šest reprezentanc.

Na prijateljskem turnirju, ki je namenjen pripravam na olimpijske kvalifikacije, bodo poleg domače reprezentance Slovenije (4. reprezentanca na svetovni lestvici) sodelovale še Srbija (1.), Mongolija (8.), Kanada (12.), Hrvaška (23.) in Katar (24.).

V soboto bo na sporedu skupinski del, v nedeljo pa izločilni boji. Slovenija bo nastopila v skupini A skupaj z Mongolijo in Kanado, v skupini B bodo Srbija, Hrvaška, Katar.

Slovenija, v ekipi so na širšem seznamu Adin Kavgić, Simon Finžgar, Anže Srebovt, Gašper Ovnik, Mensud Julević in Boris Jeršin, bo v soboto tekmi odigrala ob 14. uri proti Kanadi, ob 15.40 pa proti Mongoliji.

"Veseli nas, da se bomo na močnem mednarodnem turnirju predstavili tudi domači javnosti. Z izjemo challengerja v Ljubljani ni bilo prav veliko priložnosti za to. Sanje vsakega športnika so igrati na olimpijskih igrah in naredilo bomo vse, da se te sanje uresničijo. Pred kvalifikacijami v Indiji bomo odigrali še nekaj turnirjev, a to bo za nas nekaj posebnega.  Navijačem se želimo predstaviti v najboljši izvedbi," je pred turnirjem dejal Kavgič, sicer član ekipe 3x3 Piran.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija