KORONAVIRUS TUDI V BIH IN NA AVSTRIJSKEM KOROŠKEM: V Švici zahteval prvo smrt

Svet

Novi koronavirus je v Švici zahteval prvo smrtno žrtev, v Bosni in Hercegovini pa so zabeležili prva primera okužbe. Gre za moškega, ki se je vrnil iz Italije, in njegovega sina. Iz drugih evropskih držav poročajo o povečanju števila okuženih. V Avstriji se je doslej z virusom okužilo 40 ljudi, v Nemčiji pa 349.

V BiH sta se okužila moški, ki dela v Italiji, in njegov sin, ki skupaj z materjo živi v Banjaluki, poročajo tuje tiskovne agencije. Moški, ki je imel povišano telesno temperaturo, se je ob vrnitvi v BiH sam oglasil pri zdravniku, da bi se testiral za novi koronavirus. Zdaj je v bolnišnici, njegovo zdravstveno stanje je stabilno, počuti pa se dobro, je sporočil minister Republike Srbske za zdravje Alen Šeranić.

Nato so testirali njegove družinske člane, pri čemer je bil sin pozitiven. Ta ni v bolnišnici, je pa pod nadzorom. Šola, ki jo obiskuje, bo ostala zaprta, dokler ne bodo opravili dezinfekcije, je navedel minister.

Iz Švice pa poročajo o prvi smrtni žrtvi novega koronavirusa, gre za 74-letno žensko iz kantona Vaud na zahodu države. V bolnišnici je bila od torka, umrla pa je ponoči. Po poročanju švicarskih medijev je v državi okuženih več kot 60 ljudi.

Število okužb se povečuje tudi v Avstriji. Prva človeka, ki sta bila v Avstriji pozitivna na koronavirus, sta medtem že ozdravela, poročajo tuje tiskovne agencije. Prvi primer okužbe z novim koronavirusom so danes zabeležili tudi v zvezni deželi Koroška. Okužila se je 28-letna ženska iz mesta Velikovec, so sporočile deželne oblasti. V Avstriji so tako doslej vse skupaj potrdili 42 okužb.

Po zadnjih podatkih sta okužena tudi dva človeka v italijanski deželi Dolina Aoste, tako da se je virus razširil v vseh 20 dežel v sosednji državi. Skupno število okuženih v Italiji tako znaša okoli 3100, umrlo pa je 107 ljudi.

Iz Nemčije medtem poročajo, da se je doslej z virusom okužilo 349 ljudi, kar je 109 primerov več kot v sredo. Več kot podvojilo pa se je število okuženih na Nizozemskem. Naraslo je z 38 na 82.

V Franciji je število okuženih od srede naraslo za 92 in znaša 377. Poročajo tudi o dveh novih smrtnih žrtvah, tako da je vse skupaj virus v Franciji zahteval šest življenj. O tretji smrtni žrtvi koronavirusa poročajo iz Španije, kjer so doslej zabeležili 234 primerov okužb. 50 potrjenih okužb pa je v Belgiji.

Število okuženih se je danes povečalo tudi v Grčiji, in sicer je naraslo na 31. Novih 21 okuženih ljudi je bilo nedavno skupaj na potovanju v Izraelu. Več dni so potovali z avtobusom. Dva člana skupine sta bila že deveti in deseti primer okužbe v Grčiji.

Zveza Nato je danes potrdila prve tri okužbe z novim koronavirusom na vojaškem poveljstvu zavezništva v Belgiji. Gre za zaposlenega in dva družinska člana, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija