KORONAVIRUS MUTIRAL NA FARMAH MINKOV: Ogrožen je razvoj cepiva!

Svet

Vlada Danske, največje proizvajalke krzna minka na svetu, je včeraj sporočila, da so odredili zakol vseh minkov v državi, potem ko so na farmah teh živali ugotovili mutacijo novega koronavirusa, ki se je prenesla na ljudi.

Premierka Mette Frederiksen je odločitev na novinarski konferenci pojasnila s tem, da bi mutacija novega koronavirusa lahko ogrozila učinkovitost bodočega cepiva proti covidu-19, tako da ne bi učinkoval tako, kot bi moral.

Načelnik danske policije Thorkild Fogde je dejal, da bodo zakol začeli čimprej, opozoril pa, da gre za zahtevno nalogo, saj je od 15 do 17 milijonov minkov, ki jih gojijo zaradi dragocenega krzna, v 1080 farmah.

Novi koronavirus so zabeležili na 207 farmah, tudi nekaj primerov mutacij virusa, za katere je bilo potrjeno, da se je prenesel na človeka.

Zdravstvene oblasti so tudi ugotovile, da mutacija virusa oslabi sposobnost proizvajanja protiteles. Študije so pokazale, da bi mutacija lahko vplivala na sedanje kandidate za cepivo proti covidu-19, je dodal minister za zdravje Magnus Heunicke. Poudaril je, da pomeni mutacija virusa grožnjo za razvoj cepiva, zato je pomembno, da ukrepajo na državni ravni.

POGOVOR Z DIABETOLOGINJO JANO KOMEL IZ ZD KOPER: "Vitamin D dokazano zmanjša pojavnost akutnih okužb dihal"

Smo sredi drugega vala koronavirusa, njegove posledice bomo čutili še dolgo. Ali držijo trditve, da lahko okužbo preprečimo tako, da okrepimo svoj imunski sistem? Nas ta res ščiti pred koronavirusom? Ker je koronavirus (SARS CoV2) zelo nalezljiv virus, se z njim lahko okužimo kljub dobremu imunskemu sistemu.

Večino primerov so sicer ugotovili na severu regije Jutland, a so odredili zakol vseh živali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Drek |  05 .11. 2020 ob  14: 48
Toliko zgrazanja nad kitajci, da jejo pse , netopirje in pangoline, potem pa V OSRCJU EVROPE se vzgaja te zivali za prodajo krzna TAISTI KITAJSKI.