KORONAKRIZA UDARILA TUDI PO INTEREUROPI: Za letos načrtujejo za 31 milijonov evrov manj prihodkov

Koper

Nadzorni svet Intereurope je na včerajšnji seji v luči spremenjenih razmer zaradi epidemije covida-19 sprejel rebalans poslovnega načrta skupine Intereuropa za 2020. V skladu z rebalansom so prihodki od prodaje skupine načrtovani v višini 139,5 milijona evrov in so tako za 31,3 milijona evrov nižji od prvotno načrtovanih.

Načrtovani dobiček pred amortizacijo in davki (EBITDA) je zdaj postavljen pri 10,1 milijona evrov in je glede na predhodni poslovni načrt nižji za 2,9 milijona evrov. Kljub temu skupina Intereuropa v letu 2020 načrtuje doseči čisti poslovni izid v višini 1,3 milijona evrov, je Intereuropa včeraj objavila prek spletnih strani Ljubljanske borze.

Kot so poudarili v koprski družbi, skupina tudi v oteženih razmerah epidemije preko svojih dvanajstih družb v devetih državah jugovzhodne Evrope in v Ukrajini izvaja logistične storitve za številne odjemalce iz različnih gospodarskih in drugih dejavnosti. Zaradi oteženih gospodarskih razmer po izbruhu pandemije tudi v drugi polovici letošnjega leta tako ob okrepljenih trženjskih aktivnostih načrtuje nižje, a pozitivne poslovne rezultate.

NOVO V KOPRU IN ANKARANU, PARKIRAJ VARNO IN BREZ DOTIKA, Z APLIKACIJO, KI POVEZUJE VSO OBALO: Brez plačevanja z gotovino in brez skrbi o poteku parkirnine (VIDEO)

Skupina EasyPark je vodilni globalni ponudnik digitalnih parkirnih rešitev, ki s svojo storitvijo pokriva na milijone parkirnih mest po svetu. S svojo intuitivno aplikacijo ponuja registriranim uporabnikom najučinkovitejšo rešitev iskanja parkirnega mesta v več kot 1900 mestih v Evropi. Pametna storitev EasyPark je bila od leta 2001 prejemnica že številnih nagrad.

Skupina Intereuropa bo v drugem polletju poleg aktivnega prilagajanja tržnim razmeram v jugovzhodni Evropi še naprej izvajala tudi aktivnosti poslovnega prestrukturiranja, poleg tega pa bo uresničevala že tudi poslovne sinergije z novim večinskim lastnikom, Pošto Slovenije.

Po nerevidiranih podatkih je skupina Intereuropa sicer v prvem letošnjem četrtletju zabeležila 38,4 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je tri odstotke manj kot v enakem obdobju lani. EBITDA skupine je bil s 3,02 milijona evrov za tri odstotke nižji kot v lanskih prvih treh mesecih, dobiček iz poslovanja (EBIT) se je znižal za 12 odstotkov na 1,14 milijona evrov. Čisti dobiček je upadel za 36 odstotkov na 515.000 evrov.

Pošta Slovenije ima od januarja letos, potem ko je po lanskem odkupu 72,13-odstotnega deleža od bank izvedla prevzemno ponudbo, v lasti 80,89 odstotka vseh izdanih delnic, od tega 68,79 odstotka navadnih in 100 odstotkov prednostnih delnic družbe.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija