KORONA ODNESLA TUDI PUST: Tradicionalne Istrske povorke letos zopet ne bo

Koper

"Negotove razmere, povezane z epidemijo koronavirusa, so tudi letos krive za odpoved tradicionalne Istrske pustne povorke v Kopru," so danes sporočili s koprskega zavoda za mladino, kulturo in turizem.

Kot so dodali, so odločitev o odpovedi sprejeli "s težkim srcem", saj se zavedajo, "da priprava na pustovanje pri društvih in skupinah, ki običajno sodelujejo na pustni povorki, terjajo večmesečne priprave". A kot pravijo, velike priprave terja tudi sama organizacija prireditve in "ker v tem trenutku še ni jasno, kakšni ukrepi bodo v veljavi v pustnem času", so se organizaciji pustnega dogajanja v Kopru tudi letos morali odpovedati.

Istrski karneval sicer velja za prireditev, ki je dolga leta bogatila dogajanje v pustnem času na območju slovenske Istre. Istrska pustna povorka je z leti postala tradicionalna prireditev, ki je pripomogla k temu, da je tudi Koper postal ena od pomembnih prestolnic karnevalskega dogajanja pri nas. Žal je že v lanskem letu epidemija koronavirusa prekrižala načrte in onemogočila izvedbo tega živahnega dogodka, ki se ga običajno udeleži tudi več tisoč ljudi.

V koprskem zavodu sicer ostajajo optimistični in se nadejajo, da jim bo spomladi uspelo organizirati druge prireditve, kot sta denimo predstavitev krajevnih skupnosti Koper na dlani in Altroke Istra Gourmet Festival.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  24 .01. 2022 ob  20: 40
-1
ali pa, za pusta maske dol
kokodek |  24 .01. 2022 ob  20: 39
ne rabimo pusta, ker maškarado imamo noč in dan
manemebasat |  24 .01. 2022 ob  14: 27
-1
Vedno bolj je jasno, da so ti ukrepi nesmiselni, nasi kretenski politiki in ''strokovnjaki'' pa se vedno rinejo svoje retardirane teorije. Dlje kot traja ta kretenizem, dlje kasirajo koronske dodatke.