KORENIKA OB ODPRTJU NOVE PRIDOBITVE V LUCIJI: "Tudi če so tržnice nove, ohranjajo stare običaje" (FOTO)

Piran

Lucija je bogatejša za novo, nadkrito tržnico. Prostor s stojnicami sodobnega videza bo nudil zavetje prodajalcem in nakupovalcem tudi v slabem vremenu. Investicija je bila v celoti financirana iz proračunskih sredstev.

Obiskovalcem bo bioklimatska pergola nudila popolno zavetje med nakupovanjem lokalno pridelane zelenjave in sadja. Nadkritje se ob zaznanem dežju s pomočjo senzorjev odpre ali zapre. Za popolno nakupovalno izkušnjo ob nalivu z vetrom pa pergola omogoča stransko zastiranje z daljinskim upravljanjem, pojasnjujejo na piranski občini.

Posted by Okolje Piran on Thursday, March 16, 2023

Osem novih stojnic na lucijski tržnici je bilo izdelanih po naročilu, sicer pa bo prostor nadkrite tržnice lahko služil tudi kot manjši prireditveni prostor.

Celotna investicija je bila financirana iz proračunskih sredstev Občine Piran v višini 290.000 evrov. Inženiring je vodilo Javno podjetje Okolje Piran.

"Tržnice povezujejo skupnost in spodbujajo sodelovanje med ljudmi, ki nas razdvaja tempo modernega vsakdanjika. Tudi če so tržnice nove, ohranjajo stare običaje in nam ponujajo priložnost, da izvemo več o vsem, kar je izvirno naše," je ob odprtju povedal župan Andrej Korenika.

???????? ????OTVORITEV NOVE TRŽNICE ???????? ???? Lucija je bogatejša za novo, nadkrito tržnico. Prostor s stojnicami sodobnega videza...

Posted by Okolje Piran on Thursday, March 16, 2023

Direktor Javnega podjetja Okolje Piran Gašpar Gašpar Mišič pa je ob tej priložnosti dodal: "Po večletnih prizadevanjih in dobrih treh mesecih del je ureditev naposled zaključena. Selitve v pokriti del se veselijo tako prodajalci, ki bodo imeli sedaj boljše pogoje za delo in bodo lažje zagotavljali kakovostno ponudbo sadja in zelenjave, kot tudi obiskovalci, za katere bo nakupovalna izkušnja prijetnejša, saj bodo zaščiteni pred vremenskimi vplivi."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija