KORAJŽNA URŠKA: S solo protestom pred parlamentom navdušila Facebook (FOTO)

Slovenija

Urška Božič in njen partner sta dva od številnih samostojnih pojetnikov, ki so morali zaradi vladnih ukrepov za zajezitev novega koronavirusa zapreti vrata. V petek sta oba ostala brez dela in ne vesta, kako bosta preživela. Pomoč, ki jo ponuja vlada, je premalo, opozarjajo številni mali podjetniki in njihovo mnenje deli tudi Urška. Minuli petek se je zato kar sama podala pred vladno poslopje, kjer je s transparentom v rokah mirno protestirala. In na Facebooku požela val navdušenja.

Urška je bila primorana zapreti svoj kozmetični salon, njen partner pa čistilnico. Enega zaposlenega sta odpustila, štirje pa so na čakanju, je poročal portal 24ur.com. V podobnem položaju se je znašlo več kot 100.000 samozaposlenih in manjših podjetij v državi, ki se strinjajo, da je pomoč, ki jim jo je ponudila vlada, premalo.

V sklopu strogih ukrepov za omejitev širjenja novega koronavirusa so morali začasno zapreti vrata vsi, ki opravljajo dejavnosti, ki niso nujne za oskrbo ljudi.

Po Urškini solo akciji so ji uporabniki na Facebooku množično izkazali podporo in navdušenih odzivov ni manjkalo.

Samozaposleni so se po sprejetju vladnih ukrepov združili v Facebook skupino, s katero se borijo za svoje pravice. Med drugim zahtevajo 100-odstotno oprostitev plačila prispevkov od začetka do konca trajanja uredbe, medtem ko jim je vlada ponudila le odlog plačila.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Obala1 |  22 .03. 2020 ob  18: 30
-2
@ vseved In glas razuma ...malo butasto delujeta ... so SP ji In SP ji... In ogromno jih je poštenih ... zakaj generalizirat ... tudi vse stajerke niso lahke ali kak drugi butast primer
glas razuma |  22 .03. 2020 ob  14: 26
@vseved , točno tako , dokler jim priteka denar ko voda iz pipe je vse ok , razni sp -ji so razkošno razkazovali bogastvo , a zdaj ko se je pipca zaprla trkajo na vrata države Če bi bili podjetni bi verjetno imeli kaj prihrankov za hude situacije , a očitno vlaganje v avte je bolj smiselno , zdaj naj pojedo avto namesto obroka
vseved |  22 .03. 2020 ob  12: 35
Se kdo vpraša koliko denarja pokasirajo nekateri samozaposleni direktno v žep, brez računa? Kaj če bi malo pogledali koliko prihodka prijavijo v napoved in kako dejansko živijo?